5/7
Zbyt długo zagniatasz ciasto...
fot. Jaroslaw Jakubczak/Polska Press

Zbyt długo zagniatasz ciasto

Zbyt długie zagniatanie powoduje, że ciasto staje się jednolitą masą i traci na kruchości.

6/7
Dodajesz zwykły cukier...
fot. Jan Hubrich / Polska Press

Dodajesz zwykły cukier

Lepszy byłby cukier puder lub cukier do wypieków. Duże kryształki mogą podziurawić kruche ciasto.

7/7
Używasz spulchniaczy...
fot. Grzegorz Dembinski/Polska Press

Używasz spulchniaczy

Mazurek powinien pozostać płaski i kruchy - spulchniacze nie są potrzebne.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na shownews.pl

Zobacz również

Trener Widzewa Daniel Myśliwiec przed meczem z Lechem Poznań ZOBACZ WIDEO

Trener Widzewa Daniel Myśliwiec przed meczem z Lechem Poznań ZOBACZ WIDEO

Toyota Yaris Cross 2024. Teraz już tylko z hybrydami

Toyota Yaris Cross 2024. Teraz już tylko z hybrydami

Polecamy

Terytorialsi w Szkole Podstawowej nr 26. Uczniowie poznawali podstawy obronności

Terytorialsi w Szkole Podstawowej nr 26. Uczniowie poznawali podstawy obronności

Kończą się remonty na Chojnach i Rudzie Pabianickiej. ZDJĘCIA

Kończą się remonty na Chojnach i Rudzie Pabianickiej. ZDJĘCIA

Trener Widzewa Daniel Myśliwiec przed meczem z Lechem Poznań ZOBACZ WIDEO

Trener Widzewa Daniel Myśliwiec przed meczem z Lechem Poznań ZOBACZ WIDEO