Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tajemniczy składnik sałatki jarzynowej. Dodaje go Magda Gessler i Karol Okrasa. Dodaj go, a smak sałatki mocno cię zaskoczy

Lila Sayed
Lila Sayed
Sałatka jarzynowa to prawdziwa królowa sałatek i symbol polskiej tradycji. Produkty, z których się składa są typowo polskie - ziemniaki, marchew, seler, pietruszka i jajka. Wszystkie można pozyskać w polskim gospodarstwie. I wydawałoby się, że jej smak nie może zaskoczyć. A jednak! Zobaczcie, jakie jeszcze produkty można dołączyć do sałatki jarzynowej i jak bardzo może zmienić się jej smak. KLIKNIJ DALEJ
Sałatka jarzynowa to prawdziwa królowa sałatek i symbol polskiej tradycji. Produkty, z których się składa są typowo polskie - ziemniaki, marchew, seler, pietruszka i jajka. Wszystkie można pozyskać w polskim gospodarstwie. I wydawałoby się, że jej smak nie może zaskoczyć. A jednak! Zobaczcie, jakie jeszcze produkty można dołączyć do sałatki jarzynowej i jak bardzo może zmienić się jej smak. KLIKNIJ DALEJ archwium Polska Press
Sałatka jarzynowa to prawdziwa królowa sałatek i symbol polskiej tradycji. Produkty, z których się składa są typowo polskie - ziemniaki, marchew, seler, pietruszka i jajka. Wszystkie można pozyskać w polskim gospodarstwie. I wydawałoby się, że jej smak nie może zaskoczyć. A jednak! Zobaczcie, jakie jeszcze produkty można dołączyć do sałatki jarzynowej i jak bardzo może zmienić się jej smak. Zobaczcie, co do jarzynowej dodaje Maghda Gessler i Karol Okrasa.

Co dodaje do sałatki jarzynowej Karol Okrasa

Karol Okrasa do sałatki jarzynowej dodaje... karmelizowane jabłko. Oprócz podstawowych składników - ziemniaków, selera, pietruszki, marchwi, jajek i ogórka kiszonego, Okrasa dodaje także mrożony groszek oraz karmelizowane jabłka. Jak je przygotowuje?
Obiera jabłka ze skórki i kroi na kawałeczki, na patelnię wkłada dwie łyżki miodu i zaczyna podgrzewać. Kiedy miód już się zacznie karmelizować, wrzuca pokrojone jabłka. Podpieka mieszając. Gdy jabłka już nieco zmiękną, wlewa na patelnię sok z cytryny. Taki skłądnik dodaje do sałatki, gdy jabłka ostygną. Sałatka smakuje fantastycznie.

Oto lista potraw wielkanocnych, które przygotowują polskie gospodynie na święta. Jeśli brakuje Ci pomysłów, co przygotować na wielkanocny stół, skorzystaj z naszych wskazówek.ZOBACZ LISTĘ POTRAW NA WIELKANOC

Potrawy wielkanocne 2024 LISTA Jakie potrawy przygotować na ...

Magda Gessler również dodaje jabłko, ale surowe, starte na tarce. Znana restauratorka wręcz zakazuje dodawać do sałatki jarzynowej cebulę. Jej zdaniem to warzywo psuje jej smak. Cebula sprawia, że danie nabiera brzydkiego zapachu.

Dodaj te produkty do sałatki jarzynowej

Znani kucharze mają także inne orginalne pomysły urozmaicenia smaku sałatki warzywnej. Niektórzy dodają do niej paprykę czerowną, inni czerwoną fasolę lub kukurydzę z puszki. Kurkurydza konserwowa sprawia, że sałatka nabiera bardziej słodkiego smaku i warto ją połączyć np. z jabłkiem.

Miłośnicy mięsa dodają do sałatki jarzynowej pokrojoną w drobną kostkę kiełbaskę, inni... śledzia.

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany