2 z 5
Poprzednie
Następne
Tajemniczy składnik sałatki jarzynowej. Dodaje go Magda Gessler i Karol Okrasa. Dodaj go, a smak sałatki mocno cię zaskoczy
Karol Okrasa do sałatki jarzynowej dodaje... karmelizowane jabłko. Oprócz podstawowych składników - ziemniaków, selera, pietruszki, marchwi, jajek i ogórka kiszonego, Okrasa dodaje także mrożony groszek oraz karmelizowane jabłka. Jak je przygotowuje?
Obiera jabłka ze skórki i kroi na kawałeczki, na patelnię wkłada dwie łyżki miodu i zaczyna podgrzewać. Kiedy miód już się zacznie karmelizować, wrzuca pokrojone jabłka. Podpieka mieszając. Gdy jabłka już nieco zmiękną, wlewa na patelnię sok z cytryny. Taki skłądnik dodaje do sałatki, gdy jabłka ostygną. Sałatka smakuje fantastycznie.
CZYTAJ WIĘCEJ