1 z 15
Ciasto arbuzowe to hit! Smakuje pysznie i ma zaskakujący...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto arbuz

Ciasto arbuzowe to hit! Smakuje pysznie i ma zaskakujący wygląd. Sprawdź, jak je zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 15
Jeśli używasz mrożonego i rozdrobnionego szpinaku, to go...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto arbuz - Krok 1.

Jeśli używasz mrożonego i rozdrobnionego szpinaku, to go najpierw rozmroź i dokładnie odciśnij z nadmiaru wody za pomocą papierowego ręcznika. Możesz go także chwilę poddusić na patelni, by woda odparowała. Świeże liście szpinaku wystarczy zmiksować.

3 z 15
Następnie ubij jajka z cukrem na puszystą i jasną masę....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto arbuz - Krok 2.

Następnie ubij jajka z cukrem na puszystą i jasną masę. Powinno to zająć kilka minut.


4 z 15
Gdy jajka z cukrem będą już dobrze ubite, to wlej powoli...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto arbuz - Krok 3.

Gdy jajka z cukrem będą już dobrze ubite, to wlej powoli olej. Miksuj, aż połączy się z jajkami.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Politechnika Łódzka na ósmym miejscu. Oto wyniki rankingu Perspektyw 2024

Politechnika Łódzka na ósmym miejscu. Oto wyniki rankingu Perspektyw 2024

W Łodzi jak w tropikach. W najbliższych dniach temperatura wzrośnie do ponad 30 st. C

W Łodzi jak w tropikach. W najbliższych dniach temperatura wzrośnie do ponad 30 st. C

Kolejne sukcesy zawodniczek łódzkiego klubu GIMSTAR

Kolejne sukcesy zawodniczek łódzkiego klubu GIMSTAR

Zobacz również

Wielki Finał XXIV edycji Pucharu Tymbarku - przeżyjmy to jeszcze raz [ZDJĘCIA]

Wielki Finał XXIV edycji Pucharu Tymbarku - przeżyjmy to jeszcze raz [ZDJĘCIA]

Zamrażam całe brzoskwinie i ścieram je na tarce. Dzieci proszą o ten deser codziennie

Zamrażam całe brzoskwinie i ścieram je na tarce. Dzieci proszą o ten deser codziennie