5 z 15
![W miseczce wymieszaj mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/2b/cf/62ac3b6e5d5cb_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto arbuz - Krok 4.
W miseczce wymieszaj mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Zmniejsz obroty miksera i dodawaj najpierw po łyżce szpinaku, a później mąkę z proszkiem.
6 z 15
![Gotowe, zmiksowane ciasto przełóż do blaszki wyłożonej...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/3f/80/62ac3b71d6398_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto arbuz - Krok 5.
Gotowe, zmiksowane ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ja użyłam dużej tortownicy i wyłożyłam papierem jedynie jej spód.
7 z 15
![Piecz szpinakowy biszkopt przez ok. 35 min w 170 stopniach....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/08/b3/62ac3b76336f9_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto arbuz - Krok 6.
Piecz szpinakowy biszkopt przez ok. 35 min w 170 stopniach. Upieczone ciasto wyjmij z formy, zdejmij papier i odstaw do wystudzenia.
8 z 15
![Gdy biszkopt się studzi, zrób galaretkę arbuzową. Najpierw...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/fe/c8/62ac3b7a4b629_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto arbuz - Krok 7.
Gdy biszkopt się studzi, zrób galaretkę arbuzową. Najpierw pokrój arbuza na kawałki i wybierz pestki. Całość zmiksuj oraz przeciśnij przez sito. Dla podkreślenia smaku dodaj cukier puder i sok z cytryny.