![Żelatynę namocz w niewielkiej ilości przegotowanej wody —...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/0a/93/62ac3b7e3fe1e_o_large.jpg)
Ciasto arbuz - Krok 8.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości przegotowanej wody — nie może być to wrzątek. Gdy żelatyna się rozpuści, wlej ją do zmiksowanego arbuza i wymieszaj. Schowaj arbuzową galaretkę do lodówki by stężała.
![Pora zrobić krem: Najpierw ubij śmietankę z cukrem i...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/ec/b9/62ac3b87a196e_o_large.jpg)
Ciasto arbuz - Krok 9.
Pora zrobić krem: Najpierw ubij śmietankę z cukrem i wanilią. Dodaj serek mascarpone i delikatnie wymieszaj. W niewielkiej ilości ciepłej, przegotowanej wody rozpuść żelatynę, nieco wystudź i dodaj do kremu. Wymieszaj.
![Szpinakowy biszkopt podziel na dwa blaty i posmaruj je...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/a8/52/62ac3b84b9a30_o_large.jpg)
Ciasto arbuz - Krok 10.
Szpinakowy biszkopt podziel na dwa blaty i posmaruj je kremem. Wierzch ozdób tężejącą galaretką i borówkami — borówki mają przypominać pestki arbuza.
![Przepis na ciasto arbuzowe wypróbowała ostatnio nasze...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/db/e1/6482f6a9645bc_o_large.jpg)
Ciasto arbuz z kremem i borówkami
Przepis na ciasto arbuzowe wypróbowała ostatnio nasze Czytelniczka Monika, która podzieliła się zdjęciem swojego wypieku. Jak dodała, porcja wyszła spora, a gościom bardzo smakowało.