POLSKA DANIA O KTÓREJ MECZ NA ŻYWO
Pierwszym krokiem podczas parzenia herbaty w torebkach jest podgrzanie filiżanki - zimne naczynie może doprowadzić do schłodzenia wody. Następnie umieszczamy w niej torebkę i zalewamy naczynie wrzącą wodą. Ważne, by woda osiągnęła pełną temperaturę 100°C, ale nie przegotowała się (czajnik należy wyłączyć tuż po zagotowaniu), ponieważ straci wtedy dużą ilość tlenu, co z kolei sprawi, że będzie miała płytki i nieciekawy smak.
Jeśli przygotowujemy herbatę w imbryku, najlepiej przykryć go, by zatrzymać gorące powietrze wewnątrz. Wiele osób popełnia błąd sądząc, że herbata jest gotowa jak tylko zabarwi się na właściwy kolor, jednak by nabrała pełni smaku, powinniśmy parzyć ją przez co najmniej trzy minuty. Dopiero po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i dodatkowo kilka razy zanurzamy torebkę, by dobrze wymieszała się z wodą. Taki zabieg zapewni ładny, intensywny kolor i pełnię smaku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"