Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

GRANDE COZZE KIELCE [MENU, CENY, OPINIE] PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

(ls)
MAGDA GESSLER ZREWOLUCJONIZOWAŁA RESTAURACJĘ GRANDE COZZE
MAGDA GESSLER ZREWOLUCJONIZOWAŁA RESTAURACJĘ GRANDE COZZE GRANDE COZZE KIELCE
GRANDE COZZE - taką nazwę otrzymała restauracja przy ul. Równej w Kielcach, która przeszła Kuchenne Rewolucje. Wcześniej lokal nazywał się L'amore, ale - ani w nazwie ani w sposobie funkcjonowania - nie zakochała się Magda Gessler. Znana restauratorka zmieniła wystrój lokalu, MENU, zasugerowała CENY i co najważniejsze sprawiła, że w GRANDE COZZE pojawili się goście. Jakie są ich OPINIE o kieleckiej restauracji? Czy smakuje im serwowana PIZZA I podobają się INNE zmiany?

GRANDE COZZE, czyli L' AMORE po KUCHENNYCH REWOLUCJACH

Grande Cozze z jęz. włoskiego oznacza dosłownie "wielką muszlę", ale w praktyce "wielką małże". Nazwa zrewolucjonizowanej restauracji nie jest bez znaczenia. W dawnym L' amore serwowane są dania kuchni włoskiej. Dominującą potrawą jest natomiast pizza z owocami morza. Nazywa się: Malata di Frutti di mare i podawana jest z owocami morza oraz całymi krewetkami. Kosztuje 35- 45 zł.

KIELCE: GRANDE COZZE PO WIZYCIE MAGDY GESSLER [NOWE MENU]

W nowym MENU znajduje się kilkanaście rodzajów pizzy, które serwowane są w 3 rozmiarach (30-40-50 cm). Ceny pizzy wynoszą od 17 do 45 zł. Poza tym w MENU GRANDE COZZE klienci znajdą typowe dania kuchni włoskiej - bruschetta, ravioli, carpaccio, caprese, gamberetti. Oprócz tego kucharze restauracji w Kielcach przygotowują dania z ryb, makarony, risotto, dania z grilla i dania dla dzieci. W menu nie brakuje także sałatek i deserów, rzecz jasna w klimacie włoskim.

PIZZA W GRANDE COZZE PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [CENY]

  • MARGHARITA (sos, ser, bazylia) w cenie 17zł 19zł 25zł
  • SALAME (sos, ser, salami) w cenie 20 zł, 24 zł, 31 zł
  • CAPRICCIOSA (sos, ser, szynka, pieczarki) w cenie 20 zł, 24 zł, 32 zł
  • PEPPERONI (sos, ser, papryka jalapeno, salami) w cenie 21zł, 24 zł, 31 zł
  • CARBONARA (sos śmietanowy, ser, bekon, pieczarki, czosnek) w cenie 22zł 26zł 36zł
  • FINFERLI FUNGHI (sos śmietanowy, ser, kurki, boczek, cebula, parmezan, pomidory suszone) w cenie 25zł 30zł 41zł
  • SPINACCI (sos, ser, szynka, szpinak, czosnek, pomidor) w cenie 21zł 24zł 33zł
  • FROMAGGI (sos, ser, mozzarella, ser pleśniowy, camembert, parmezan) w cenie 25zł 33zł 43zł
  • ITALIA (sos, ser, szynka parmeńska, rukola, pomidory suszone, parmezan) w cenie 25zł 29zł 41zł
  • L'AMORE (dowolne 5 składników) w cenie 27zł 31zł 41zł
  • SUPRA (sos, ser, szynka, salami, kurczak, pieczarki, papryka, cebula) 28zł 32zł 41zł

KIELCE: GRANDE COZZE - MENU I CENY PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

  • Bruschetta prosciutto w cenie 12zł
  • Bruschetta funghi w cenie 14zł
  • Carpaccio di filetto di manzo w cenie 26zł
  • Gamberetti in burro w cenie 25zł
  • Tatar z łososia w cenie 25zł
  • Tatar z selekcjonowanej polędwicy wołowej w cenie 28zł
  • Caprese w cenie 14zł
  • Ravioli con spinaci (8szt) w cenie 16zł
  • Ravioli di carne (8szt) w cenie 16zł
  • Taglaita di manzo w cenie 30zł

KIELCE: GRANDE COZZE PO WIZYCIE MAGDY GESSLER [NOWE MENU]

ZUPY

  • Pappa AL Pomodoro (Krem pomidorowy zapiekany z grzanką czosnkową, mozarellą bufallo ,oliwą z oliwek i świeżą bazylią) w cenie 12zł
  • Rosół domowy z kluseczkami parmezanowymi z kuleczkami warzywnymi w cenie 7zł
  • Włoska zupa Jarzynowa z bagietką w cenie 8zł

KIELCE: GRANDE COZZE - MENU I CENY PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

  • Salat Antipasti w cenie 16zł
  • Sałatka Cezar w cenie 20zł
  • Sałatka z wołowiną w cenie 26zł

KIELCE: GRANDE COZZE PO WIZYCIE MAGDY GESSLER [NOWE MENU]

  • Pieczony Łosoś w cenie 28zł
  • Dorada /okoń morski po włosku (w całości) w cenie 35zł

KIELCE: GRANDE COZZE - MENU I CENY PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

  • Cannelloni wegetariańskie w cenie 18zł
  • Pasta spinaci w cenie 16zł
  • Pappardelle funghi w cenie 26zł
  • Pollo carbonara w cenie 19zł
  • Lasagne w cenie 22zł
  • Fusilli picante w cenie 18zł

KIELCE: GRANDE COZZE PO WIZYCIE MAGDY GESSLER [NOWE MENU]

  • Costoletta alla milanese w cenie 16zł
  • Filetto di maiale w cenie 30zł
  • Porro Gorgonzola w cenie 24zł
  • Kaczka w sosie wiśniowym w cenie35zł
  • Stek z sezonowanej polędwicy wołowej w cenie 45zł
  • Żeberka w cenie 28zł

GRANDE COZZE KIELCE PO WIZYCIE MAGDY GESSLER [MENU]

Desery:

  • Panna cotta z sosem malinowym w cenie 8zł
  • Strudla jabłkowa z lodami I bitą śmietaną w cenie10zł
  • Kremowy Sernik z serem mascarpone w cenie 10zł

GRANDE COZZE KIELCE PO WIZYCIE MAGDY GESSLER [OPINIE]

- Pizza z owocami morza nie należy do najtańszych, ale warta jest swojej ceny. palce lizać. Nigdy wcześniej nie jadłam pizzy z krewetkami. Takie połączenie jest bardzo przyjemne. Z pewnością wrócę tu jeszcze - mówi pani Agnieszka, która odwiedziła Grande Cozzo po kuchennych Rewolucjach.

-Zmienił się wystrój na... chyba lepsze. Choć nie pamiętam poprzedniego. Zamówiłam zupę pomidorową z polecenie Magdy Gessler i jestem zaskoczony obecnością sera w zupie. Była bardzo dobra - komentuje swoją wizytę w Grande Cozzo pan Grzegorz, mieszkaniec Kielc.

-Mnie się wydaje za karta jest zbyt długa. Powinna być mniejsza o połowę, bo samo jej przeczytanie zajmuje kilka miut. szczególnie, że trzeba się mocno wczytywać , bo nazwy dań są po włosku. Na szczęście obsługa jest chętna do pomocy i tłumaczy klientom, co znajduje się w danej potrawie. -mówi pani Barbara, która mieszka nieopodal lokalu Grnade Cozze.

EL TORO KUCHENNE REWOLUCJE W ŁODZI. Czy Magda Gessler rzucała talerzami? [FILM, zdjęcia]

EL FUEGO RĄBIEŃ KUCHENNE REWOLUCJE MAGDY GESSLER

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany