Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
- Mało kto dziś samodzielnie smaży faworki czy racuchy –...

Tłusty Czwartek 2019 tuż tuż. W łódzkich sklepach ruch po pączki, faworki i racuchy

- Mało kto dziś samodzielnie smaży faworki czy racuchy – zauważa Michał Miś, cukiernik. - Jedynie może starsze pokolenie osób, które już nie pracują zawodowo. Doskonałe faworki wymagają zaangażowania.
Aby były kruchutkie i delikatne, w czym tkwi ich cały urok, ciasto musi być dobrze wyrobione, przed rozwałkowaniem kilkakrotnie zbite, by się napowietrzyło, a potem usmażone na złoty kolor i odsączone z tłuszczu po wyjęciu. Na koniec posypuje się je puszystym cukrem pudrem. Gotowe faworki powinny być lekkie. Pudełko o wadze 200-250 g kosztuje 15-20 złotych.

Zobacz również

Akcja nad zalewem Chechło. Poszukiwania mężczyzny, który wpadł do wody

Akcja nad zalewem Chechło. Poszukiwania mężczyzny, który wpadł do wody

Polityk odurzona narkotykami i wykorzystana seksualnie? Policja zbada sprawę

Polityk odurzona narkotykami i wykorzystana seksualnie? Policja zbada sprawę

Polecamy

Rugbyści KS Budowlani WizjaMed słabsi w Łodzi od Pogoni Siedlce

Rugbyści KS Budowlani WizjaMed słabsi w Łodzi od Pogoni Siedlce

Giro d'Italia. Startuje wyścig, 22. tour Rafała Majki

Giro d'Italia. Startuje wyścig, 22. tour Rafała Majki

Wisła zagra w el. Ligi Europy. "Nie potraktujemy tego jak wycieczki turystycznej"

ROZMOWA
Wisła zagra w el. Ligi Europy. "Nie potraktujemy tego jak wycieczki turystycznej"