MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tak dzisiaj wygląda "Nikita", czyli Peta Wilson ZDJĘCIA. Oto teraźniejsze fotografie niebezpiecznej Nikity. Bardzo się zmieniła

red
Piękna aktorka w latach 90-tych wcielała się w niebezpieczną Nikitę. Zobaczcie jak wygląda dzisiaj...

Peta Wilson w 2024 roku zdjęcia - kliknij

Peta Wilson to australijska aktorka i modelka. Dziś ma 53 lata. Przed laty była jedną z najpiękniejszych i najpopularniejszych aktorek, a wszystko za sprawą postaci, w którą się wcielała. Serial pod tytułem "Nikita" był bardzo popularny także w Polsce.

Serialowy hit powstał na podstawie filmu o identycznym tytule w reżyserii Luca Bessona. W latach 1997 - 2001 nakręcono aż 96 odcinków, które zostały podzielone na 5 sezonów. Jego tytułową bohaterką była niebezpieczna zabójczyni.

W tytułowej roli wystąpiła właśnie piękna Peta Wilson. Od razu skradła serca widzów, a męska jej część niejednokrotnie wzdychała do głównej bohaterki śledząc losy "Nikity" na małym ekranie.

Serialowa "Nikita" po wielu latach

Dziś Peta Wilson ma 53 lata. Obecnie jest właścicielką firmy producenckiej, a wcześniej zadebiutowała też, jako projektantka bielizny. A jak zmieniła się aktorka? Zobaczcie w naszej galerii zdjęć...

W jakich filmach zagrała Peta Wilson?

Oto filmografia:

  • 1995: The Sadness of Sex jako dziewczyna z marzeń
  • 1995: Naked Jane jako Marissa
  • 1996: Strangers jako Martha
  • 1996: Loser jako Alyssha Rourke
  • 1996: Próba uczuć (Woman Undone) jako recepcjonistka
  • 1996: Nieśmiertelny (Highlander) jako inspektor
  • 1997-2001: Nikita (La Femme Nikita) jako Nikita
  • 1997: Znikający punkt (Vanishing Point) jako dziewczyna na motorze
  • 1997: Jeden z naszych (One of Our Own) jako kapral Jennifer Vaughn
  • 2000: Więzy zła (Mercy) jako Vickie Kittrie
  • 2001: Other People jako Harriet Stone
  • 2001: Jak to dziewczyny (A Girl Thing) jako Alex
  • 2002: Joe i Max (Joe and Max) jako Anny Ondra
  • 2003: Liga niezwykłych dżentelmenów (The League of Extraordinary Gentlemen) jako Mina Harker
  • 2004: Podwójna gra (False Pretenses) jako Dianne/Dee Dee
  • 2005: Jonny Zero jako Aly
  • 2006: Zagadkowe opowieści (Two Twisted) jako Mischa Sparkle
  • 2006: Superman: Powrót (Superman Returns) jako Bobbie Faye
  • 2007: Gardens of the Night jako Sarah
  • 2008: Złudne piękno (Beautiful) jako Sherrie
  • 2009: Malibu - atak rekinów jako Heather
  • 2010: Errand_boy jako Genie
  • 2010: CSI: Miami jako Amanda
  • 2011: Gdziekolwiek dzisiaj (Somewhere Tonight) jako dziewczyna z czymś ekstra (głos)
  • 2012: The Finder jako Pope
  • 2012: Liberator jako Marla Criswell
  • 2015: Dutch Kills jako Ladye Bishop
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Robert EL Gendy Q&A

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany