5/17
Farma Bii...
fot. mat. Restaurant Week

Farma Bii
Menu A
Przystawka:
Bulion Dashi kombu, ravioli z warzywami i ziołami

Danie główne:
Stek z papryki, orzechy, sos morelowy, pasta z tamaryndowca, pszenica

Deser:
Sernik z żelem z passiflory, salsa z ananasa

Menu B
Przystawka:
Bulion Dashi kombu, ravioli z warzywami i ziołami

Danie główne:
Rolada z Perliczki sous-vide, sos morelowy, pasta z tamaryndowca, pszenica

Deser:
Sernik z żelem z passiflory, salsa z ananasa

6/17
Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)...
fot. mat. Restaurant Week

Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)
Menu A
Przystawka:
Lebneh sojowe, podany z piklowanymi warzywami, bakłażanem marynowanym w Miso zawiniętym w Nori oraz chips'em z batata

Danie główne:
Stek z selera marynowany w oliwie i cytrynie, podany z sałatką z jarmużu, granatu, papryki, płatkami chabru, sosu z czerwonej pomarańczy z dodatkiem wody z kwiatów pomarańczy i chrupiącej tapioki

Deser:
Mus Malibu z czekoladową pianką, galaretką ananasową i biszkoptem orzechowym

Menu B
Przystawka:
Kalmary baby karmelizowane w sosie rybnym i czosnku, podane z piklowanymi warzywami, bakłażanem marynowanym w Miso zawiniętym w Nori oraz chips'em z batata

Danie główne:
Porchetta z koprem włoskim, szpinakiem i polędwiczką wieprzową podana z sosem demi glace, ziemniaczanym krokietem z Gorgonzolą, marynowaną kalarepą, truskawką i chrupiącą tapioką

Deser:
Mus Malibu z czekoladową pianką, galaretką ananasową i biszkoptem orzechowym

7/17
Angelo Ristorante...
fot. mat. Restaurant Week

Angelo Ristorante
Menu A
Przystawka:
Panna cotta al gorgonzola / Panna cotta z serem gorgonzola, karmelizowaną gruszką i orzechami

Danie główne:
Risotto con salmone affumicato, piselli e parmigiano / Risotto z wędzonym łososiem, skórką z cytryny, zielonym groszkiem i parmezanem

Deser:
Torta fredda al limoncello /
Cytrynowy sernik mascarpone z limoncello i musem malinowym

Menu B
Przystawka:
Paté di fegatini di pollo con cipolla caramellata e crostini / Pasztecik drobiowy z karmelizowaną cebulką i włoskim crostini

Danie główne:
Pappardelle in salsa cremosa di funghi con prosciutto / Pappardelle w sosie kremowo-grzybowym z szynką parmeńską

Deser:
Torta fredda al limoncello /
Cytrynowy sernik mascarpone z limoncello i musem malinowym

8/17
Miska Gastro Bowls (Puro Hotel)...
fot. mat. Restaurant Week

Miska Gastro Bowls (Puro Hotel)
Menu A
Przystawka:
Sajgonka z warzywami, chutney jabłkowy z chipotle

Danie główne:
Pad thai z tofu, tamarynd, kiełki fasoli, orzeszki ziemne

Deser:
Pudding ryżowy z mango i kruszonką panko

Menu B
Przystawka:
Sajgonka z warzywami, chutney jabłkowy z chipotle

Danie główne:
Pad thai z kurczakiem, tamarynd, kiełki fasoli, orzeszki ziemne

Deser:
Pudding ryżowy z mango i kruszonką panko

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Sławomira i Kajra tracą robotę w „Tak to leciało”. Kto ich zastąpi? ZDJĘCIA

Sławomira i Kajra tracą robotę w „Tak to leciało”. Kto ich zastąpi? ZDJĘCIA

Oto urocza Klaudia Adamek. To jedna z najpiękniejszych polskich lekkoatletek ZDJĘCIA

Oto urocza Klaudia Adamek. To jedna z najpiękniejszych polskich lekkoatletek ZDJĘCIA

Zapisy do szkół ponad podstawowych w Łodzi tylko do 21 maja

Zapisy do szkół ponad podstawowych w Łodzi tylko do 21 maja

Zobacz również

Oto najlepsze memy o Whisky! Międzynarodowy Dzień Whisky zobowiązuje

Oto najlepsze memy o Whisky! Międzynarodowy Dzień Whisky zobowiązuje

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!