1/17
Na kolejnych slajdach zobaczcie restauracje z Łodzi, które...
fot. mat. Restaurant Week

Na kolejnych slajdach zobaczcie restauracje z Łodzi, które wezmą udział w Festiwal Restaurant Week

2/17
Restauracja Wątek (The Loom Hotel****)...
fot. mat. Restaurant Week

Restauracja Wątek (The Loom Hotel****)
Menu A
Przystawka:
Panna Cotta z dzikiego brokuła, marynowane młode buraki, purée z młodego szpinaku, rzepa arbuzowa, gorczyca i pikle

Danie główne:
Smażony filet Mahi-mahi, przegrzebek, kalarepa, Granny Smith, bimi, ziemniak cytrynowy, prażone orzechy laskowe, purée z karczocha i olej z nasturcji

Deser:
Ciasto jogurtowe z jagodami, mus z białej czekolady i sorbet wiśniowy

Menu B
Przystawka:
Palony por faszerowany rilettes z krewetki, troci i kraba, chips krewetkowy, trybula, bisque homarowy i puder krabowy

Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa faszerowana łódzkim kabanosem, chrupiąca lebera, karmelizowany brzuch, kluska żelazna, gołąbek, palona szalotka, szara reneta i łódzki demi-glace

Deser:
Ciasto jogurtowe z jagodami, mus z białej czekolady i sorbet wiśniowy

3/17
NITKA Pasta - Wine & Chill...
fot. mat. Restaurant Week

NITKA Pasta - Wine & Chill
Menu A
Przystawka:
Cannoli z pieczonego buraka, Ricotta, pistacja

Danie główne:
Dorada zapiekana w makaronowej sieci, purée z fioletowego ziemniaka, koper włoski z pomarańczą

Deser:
Gruszka gotowana w wędzonym winie

Menu B
Przystawka:
Cannoli z pieczonego buraka, Ricotta, pistacja

Danie główne:
Sarnina, pieczona kalarepa, czarna soczewica, sos z granatu i gorzkiej czekolady

Deser:
Gruszka gotowana w wędzonym winie

4/17
Hampton by Hilton Łódź City Center...
fot. mat. Restaurant Week

Hampton by Hilton Łódź City Center
Menu A
Przystawka:
Tatar z pomidora i awokado podany na sałatce ze szpinaku z oliwą limonkową i szczypiorkową

Danie główne:
Gołąbki z kapusty z czarną soczewicą, Parmezanem i oliwą truflową w sosie z zielonego pieprzu

Deser:
Wegański Crème brûlée ze słodkiej kukurydzy

Menu B
Przystawka:
Consommé chińskie z warzywami julienne i chrupiącymi pierożkami wonton

Danie główne:
Kurczak curry Kleang Pha z warzywami, świeżą bazylią i kolendrą, podany z ryżem hainan style

Deser:
Naleśnik po indonezyjsku z wiórkami kokosowymi ze słonym sosem karmelowym

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

TOP 10 filmów na VOD w kwietniu w Polsce. Co oglądaliśmy?

TOP 10 filmów na VOD w kwietniu w Polsce. Co oglądaliśmy?

W sobotę 11 maja rusza jubileuszowa edycja łódzkich Senioraliów

W sobotę 11 maja rusza jubileuszowa edycja łódzkich Senioraliów

Pijana 46-latka kierowała samochodem bez opon. Kobieta jechała na samych felgach!

Pijana 46-latka kierowała samochodem bez opon. Kobieta jechała na samych felgach!

Zobacz również

Wernisaż prac dyplomowych absolwentów Liceum Plastycznego w Łodzi

Wernisaż prac dyplomowych absolwentów Liceum Plastycznego w Łodzi

Wesele na maturze 2024? A może Dziady? Tematy, pewniaki na język polski 2024

Wesele na maturze 2024? A może Dziady? Tematy, pewniaki na język polski 2024