Kuchenne rewolucje. Patenty kulinarne Magdy Gessler. Sprawdź 18 trików, które uratują wasze jedzenie

Katarzyna Puczyńska
Katarzyna Puczyńska
Magda Gessler w programie „Kuchenne rewolucje" zdradza swoje porady na pyszne i aromatyczne dania. Sprawdź 18 kulinarnych trików znanej restauratorki. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Magda Gessler w programie „Kuchenne rewolucje" zdradza swoje porady na pyszne i aromatyczne dania. Sprawdź 18 kulinarnych trików znanej restauratorki. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Sylwia Dabrowa /Polska Press
Jak prawidłowo smażyć mięso do gulaszu? Kiedy dodać kiełbasę do bigosu? Czym doprawić szpinak, by miał najlepszy smak? Magda Gessler zna odpowiedzi na te i wiele innych kulinarnych pytań. Znana restauratorka dzieli się swoją wiedzą i poradami w programie telewizyjnym „Kuchenne rewolucje”, który 1 września będzie miał premierę jubileuszowego, 25. sezonu. Z tej okazji przygotowaliśmy listę kulinarnych trików i wskazówek Magdy Gessler. Zobacz 18 porad z „Kuchennych rewolucji”.

Spis treści

Kuchnia Magda Gessler

Magda Gessler jest znaną restauratorką, malarką i osobowością telewizyjną. Dużą popularność zyskała dzięki programowi TVN „Kuchenne rewolucje”, który prowadzi już od 2010 roku. Jest także jedną z jurorek w polskiej edycji programu „MasterChef”.

Kuchnię Magdy Gessler cechuje bezkompromisowość. Restauratorka w każdym programie udowadnia, że ceni sobie świeże, lokalne produkty - mięsa, jajka, warzywa, owoce i zioła od regionalnych dostawców, natomiast w kuchni stawia na czystość i jakość. Polecane przez nią potrawy pełne są smaków i aromatów. To zarówno dania kuchni polskiej (np. kotlety mielone), jak i włoskiej, francuskiej czy hiszpańskiej. Gessler radziła też, jak robić pizzę czy wyśmienite burgery.

Sprawdź 18 porad kulinarnych Magdy Gessler z Kuchennych Rewolucji:

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler - już ponad 300 lokali w Polsce

„Kuchenne rewolucje” to popularny program telewizyjny, w którym Magda Gessler odwiedza upadające albo borykające się z różnymi problemami lokale gastronomiczne i pomaga stanąć im na nogi. Od 2010 roku restauratorka przeprowadziła już ponad 300 metamorfoz w restauracjach w całej Polsce.

Program cieszy się uznaniem widzów. Już 1 września w TVN o godz. 21:35 odbędzie się premiera jubileuszowego, 25. sezonu „Kuchennych rewolucji”. Zaplanowano 14 odcinków.

- Kolejny raz ruszam w Polskę, żeby odmienić oblicze polskiej gastronomii…. Odmienić Wasze lokale i życie - pisze na instagramie Magda Gessler, przed rozpoczęciem 25. sezonu.

Zobaczcie w naszej galerii sposoby Magdy Gessler na idealne potrawy i przyprawy do dań:

  • kotlety mielone
  • zupę pomidorową
  • mięso do gulaszu
  • mus z pstrąga
  • czerwony barszcz
  • gotowany kalafior
  • paprykę
  • smażoną cebulę
  • bigos z kiełbasą
  • sos tatarski
  • tatar
  • suszone zioła
  • sól himalajską
  • zupę szczawiową
  • naleśniki
  • duszony szpinak
  • puree ziemniaczane
  • farsz do kołdunów
Magda Gessler w programie „Kuchenne rewolucje" zdradza swoje porady na pyszne i aromatyczne dania. Sprawdź 18 kulinarnych trików znanej restauratorki. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Kuchenne rewolucje. Patenty kulinarne Magdy Gessler. Sprawdź...

A Wy jakie porady zapamiętaliście z „Kuchennych rewolucji”?

Zobacz też inne tematy ze Strony Kuchni:

Suszarki do warzyw i owoców

miejsce #1

Esperanza

Esperanza Appetissant EKD004

139,49 zł81,50 zł-42%
miejsce #2

Berdsen

Berdsen Suszarka spożywcza do grzybów i owoców 400W 10L

260,99 zł179,00 zł-31%
miejsce #3

Niewiadów

NIEWIADÓW 970.01 PP

179,00 zł169,00 zł-6%
miejsce #4

Niewiadów

Niewiadów 972.02

193,55 zł189,98 zł
miejsce #5

Zelmer

Zelmer FD1001

169,00 zł
miejsce #6

Yoer

Yoer VitaSave FD01S

318,00 zł
Materiały promocyjne partnera

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Mundial 2022. Pierwsza polska restauracja w stolicy Kataru

Materiał oryginalny: Kuchenne rewolucje. Patenty kulinarne Magdy Gessler. Sprawdź 18 trików, które uratują wasze jedzenie - Strona Kuchni

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany
Dodaj ogłoszenie