Magda Gessler i kuchnia
Magda Gessler w programie „Kuchenne rewolucje" zdradza swoje porady na pyszne i aromatyczne dania. Sprawdź 18 kulinarnych trików znanej restauratorki. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Zupa pomidorowa
1. Sekret Magdy Gessler na najlepszą zupę pomidorową? Najważniejsze są bardzo dojrzałe pomidory. Warto doprawić danie także selerem.
Mięso do gulaszu
2. Magda Gessler podpowiada, jak prawidłowo usmażyć mięso do gulaszu: należy podsmażać je na patelni stopniowo, by nie obniżyć temperatury tłuszczu. Dzięki temu mięso nie dusi się, nie puszcza soków i zachowuje pełnię smaków.
Jabłka do barszczu
3. Czerwony barszcz będzie najlepszy, jeśli pod koniec gotowania dodamy do niego skórki z jabłek. Zawarta w nich pektyna sprawi, że barszcz będzie gęstszy, zawiesisty, ale dalej przeźroczysty.