Jemy w Łodzi Pizza Fest 2020. 10 dni festiwalu pizzy w Łodzi. MENU, LISTA PIZZERII
Italica: Pizza Zafferano – sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, nitki szafranu, prosciutto crudo di Parma DOP, grana padano DOP, karmelizowana cebula czerwona, kiełki buraka, świeża bazylia. Cena: 32 zł.
Jack’s Bar: Flammkuchen z cynamonową wołowiną – podpłomyk, śmietana, mozzarella, wołowe mięso mielone, czerwona cebula, pomidorki cherry, cynamon, ostra papryka, kmin. Cena: 30 zł.
Kardamoon: Pizza (wegańska, dostępna w wersji bezglutenowej) – ananas, papryczka jalapeno, pieczona dynia, czerwona cebula, cieciorka, wegański ser orientalny, prażone pestki dyni. Cena: 25 zł.
Klubopiwiarnia: Podpłomyk w stylu alzackim – podpłomyk, sos śmietanowy, 3 rodzaje sera, konfitura z czerwonej cebuli na winie, żurawina. Cena: 19 zł.
Konkret: Konkretna Sztuka (wegańska) – sos pomidorowy, ser a’la ricotta, smażony bakłażan, pieczona cebula, oliwa peperoncino. Cena: 23 zł.
Lepione & Pieczone: Podpłomyki wegetariańskie – dwa podpłomyki, sos pomidorowy, grillowane warzywa, ser feta, natka pietruszki, podawane z sosem i surówką do wyboru. Cena: 20 zł.
MniammniaM: Pizza Due Mondi (dwa światy), podzielona na dwie części: Świat 1 – mozzarella, gorgonzola, mascarpone, ananas, peperoncino. Świat 2 – sos pomidorowy z pomidorów pelati, mozzarella, chorizo, pomidory suszone, świeża bazylia, ocet balsamiczny. Cena: 32 zł.
KLIKNIJ DALEJ