Jemy w Łodzi Pizza Fest 2020. 10 dni festiwalu pizzy w Łodzi. MENU, LISTA PIZZERII
DaVella: Pizza Bianca na białym sosie śmietanowym z palonym pieprzem, z mozzarellą, cime di rapa (kwiat brokuła w oliwie) i serem pecorino. Cena: 36 zł (podczas trwania festiwalu wino białe Pecorico w cenie 10 zł za kieliszek).
Drukarnia: Pizza nero z sosem śmietanowo-czosnkowym z krewetkami, chorizo, cebulą czerwoną oraz salsą z mango, kolendry i chilli. Cena: 36 zł.
Farina Bianco: Pizza Salsiccia – sos pomidorowy, mozzarella, mascarpone, salsiccia marynowana w rozmarynie, szczypiorek. Cena: 36 zł.
Forno Nero: Pizza Mezza Luna - pizza w kształcie półksiężyca, która na otwartej części ma sos, wędzoną mozzarellę, pancettę i świeżą cytrynę, a w części calzone: sos, mozzarellę, nduję, cebulę i peperoni lombardi. Cena: 36 zł. Wegańska pizza Mezza Luna - pizza w kształcie półksiężyca, która na otwartej części ma sos pomidorowy, czosnek i bazylię, a w części calzone sos, wegańską mozzarellę, wegańskie salami pepperoni, cebulę i peperoni lombardi. Cena: 32 zł.
Hamra: LAHM BI AJEEN – libańska pizza z mielonym mięsem jagnięcym, czerwoną cebulą, dzikim ogórkiem, marynowaną rzepą, orzeszkami pinii, parmezanem i sosem daktylowym. Cena: 28 zł. YAM YAM VEGE – pizza z falafelem, serem halloumi, dzikim ogórkiem, marynowanym chilli i rzepą, oliwkami, czerwoną cebulą oraz sosami: daktylowym i tarator (w wersji wegańskiej bez sera halloumi i sosu tarator) Cena: 24 zł.
Heksagon: Pizza - sos pomidorowy, ragout z zająca, salami piccante, mozzarella di bufala, egzotyczne marynowane grzyby, oliwa ziołowa. Cena: 38 zł.