Jemy w Łodzi Pizza Fest 2020. 10 dni festiwalu pizzy w Łodzi. MENU, LISTA PIZZERII
Agrafka: Pizza Drwala – sos pomidorowy, mozzarella, cheddar, sezonowany rostbef, ser panierowany, cebulka prażona, szczypiorek Cena: 26 zł.
ArcheVita: Pizza Ziemniaczana, podawana z zsiadłym mlekiem oraz sosem myśliwskim. Pizza podzielona jest na cztery odsłony wsi: Wiosna: twaróg wędzony własnej produkcji, szczypiorek, rzodkiewka. Lato: ogórek małosolny, jajko sadzone, szczypiorek. Jesień: kapusta kiszona, grzyby, boczek wędzony, prażona cebula. Zima: oscypek, skwarki z kiełbasy własnej roboty. Cena: 29 zł.
Bawełna: Pizza Bolonia – sos pomidorowy, serek ricotta, tymianek, prawdziwa włoska mortadela z pistacjami, mozzarella di bufala, pomidory cherry, rukola. Cena: 37 zł.
Bella Napoli: Pizza salsiccia e friarielli - mozzarella, włoska kiełbasa salsiccia, friarielli (brokuły neapolitańskie). Cena: 30 zł.
Breadnia: Wegańska pizza bianca z chutney'em z fenkuła, wegańską ricottą, wegańską mozzarellą z orzechów nerkowca, greckimi oliwkami, sojową parówką i koperkiem. Cena: 31 zł.
Browar Księży Młyn: Pizza Taleggio – sos śmietanowo-serowy, ser taleggio, boczek, jajko, cebula, ziemniaki, natka pietruszki Cena: 34 zł.
Czytaj dalej