Jemy w Łodzi Pizza Fest 2020. 10 dni festiwalu pizzy w Łodzi. MENU, LISTA PIZZERII
NieWinni: NIEWINNY – podpłomyk, sos dyniowy z masłem orzechowym, grillowana cukinia i papryka, karmelizowana cebula, rukola, pestki dyni. Cena: 25 zł. WINNY – podpłomyk, sos serowy z gorgonzolą, tarta mozzarella, bób, fuet, pomidorki koktajlowe, natka pietruszki. Cena: 25 zł
Otwarte Drzwi: Pizza w stylu japońskim – sos pomidorowy z nutą miso i pastą z fermentowanej soi, marynowana wołowina z Ato Ramen, krewetki w panko, mango mayo, rukola, prażony sezam, nori, katsuobushi (płatki suszonej ryby bonito) Cena: 42 zł.
Peperoncini: Pizza Campagna – sos beszamelowy, pikantna kiełbasa nduja, ser scamorza, konfitura z czerwonej cebuli. Cena: 30 zł.
Pizza Nova: Pizza z wędzonym filetem z kurczaka, bazylią, pesto bazyliowym, mozzarellą, serem raclette i oliwą Cena: 27 zł.
Spółdzielnia: Pizza Las – sos pomidorowy, mozzarella, ricotta, grzyby leśne, pasta truflowa, rozmaryn Cena: 33 zł.
Tawerna: Klasyczna – sos czosnkowy, boczek, salami piccante, por, pieczarki. Cena: 34,50 zł. Wegańska – oliwa z czosnkiem, wegańska mozzarella, burak, konfitura z cebuli, papryka, kapary, orzechy włoskie, sos balsamico (dostępna również w wersji wegetariańskiej z sosem czosnkowym i klasyczną mozzarellą) Cena: 34,50 zł.
Toskania: Pizza festiwalowa – sos pomidorowy, mozzarella, nduja, provolone, ricotta, cukinia. Cena: 29 zł.
Trattoria Bandiera Italiana: Pizza Avocado con capra – sos z pomidorów pelati, mozzarella, ser kozi, awokado, rukola, cytryna do skropienia. Cena: 33,90 zł.
KLIKNIJ DALEJ