Nasza Loteria - pasek na kartach artykułów

Festiwal rozgrzewających napojów w Manufakturze - korzenne przyprawy, miód, owoce... Zobacz propozycje

Magdalena Jach
Magdalena Jach
Ekipa La Vende przygotowała szeroki wachlarz rozgrzewających napojów. Począwszy od smakowych herbat z aromatycznymi, owocowymi syropami, przez bezalkoholowe grzańce na bazie soków owocowych z dodatkiem korzennych przypraw, a także grzańce winne z owocami i mieszankami przypraw.
Ekipa La Vende przygotowała szeroki wachlarz rozgrzewających napojów. Począwszy od smakowych herbat z aromatycznymi, owocowymi syropami, przez bezalkoholowe grzańce na bazie soków owocowych z dodatkiem korzennych przypraw, a także grzańce winne z owocami i mieszankami przypraw. mat.pras. Manufaktura
Gdy za oknem hula wiatr, a temperatura zbliża się do zera, każdy marzy o chwili wytchnienia w ciepłym wnętrzu z kubkiem gorącego aromatycznego napoju w dłoniach. W Manufakturze trwa druga edycja jesiennego festiwalu Rozgrzany Listopad. Wśród propozycji 17 lokali każdy na pewno znajdzie coś dla siebie.

Festiwal Rozgrzany Listopad trwa do końca miesiąca

Tegoroczna edycja jesiennego festiwalu Manufaktury Rozgrzany Listopad trwa jeszcze do końca miesiąca. Aż 17 lokali na rynku Manufaktury przygotowało nie tylko znane i lubiane grzańce, ale też nowe, autorskie wariacje na temat rozgrzewającego zimowego napoju.

Wybór herbat jesiennych i zimowych z dodatkami

Al Dente proponuje rozgrzewającą herbatę brzoskwiniową na bazie naparu earl grey z puree brzoskwiniowym, syropem z gruszki, pomarańczą i czarną porzeczką. Z kolei w Bawełnie spróbujecie rozgrzewającej herbaty z owocami, cytrusami, miodem, sokiem z grejpfruta, a także cynamonem, goździkami i rozmarynem. Herbata dostępna jest także z dodatkiem rumu Havan Especial.

Dla fanów winnych smaków Bawełna przygotowała także opcje z czerwonym winem Faustino Tinto Tempranillo z cytrusami, miodem i korzennymi przyprawami.

Kilka ciekawych propozycji czeka też w Bobbym Burgerze. Klasyczna herbata zimowa z miodem, pomarańczą, cynamonem i goździkami. Kawosze mogą spróbować kawy zimowej z dodatkiem smakowego likieru i bitej śmietany czy czegoś mocniejszego – grzanego wina, grogu czyli grzańca na bazie rumu z sokiem z cytryny, miodem, cynamonem i goździkami, a także grzanego Aperola.

W Galicji iście zimowe klimaty, a to za sprawą grzańca na bezalkoholowym czerwonym winie z syropem z ciasteczek korzennych, z dodatkiem pomarańczy i truskawki.
W Ganeshu czeka Rubani Drink, czyli napar z aromatycznym imbirem, orzeźwiającą trawą cytrynową, a także miodem i cytrusami.

Kaukaz oferuje różnorodne zimowe umilacze: herbata sezonowa ze specjalnie dobranych mieszanek ziół i suszonych owoców, a także grzaniec na bazie wina z granatu, z goździkami, cynamonem i pomarańczą.

Ekipa La Vende przygotowała szeroki wachlarz rozgrzewających napojów. Począwszy od smakowych herbat z aromatycznymi, owocowymi syropami, przez bezalkoholowe grzańce na bazie soków owocowych z dodatkiem korzennych przypraw, a także grzańce winne z owocami i mieszankami przypraw.

Z kolei w Pizza Hut spróbujecie otulających herbat, grzanego wina (białego i czerwonego), a także autorskiej zimowej lemoniady.

Podwójnie rozgrzewająco będzie w Rajskim Manu, które przygotowało wariacje na temat zimowej herbaty, w wersji z prądem i bez. Obie są z dodatkami w postaci świeżego rozmarynu, pomarańczy, goździków, musu truskawkowego oraz miodu z lokalnej pasieki.

Cztery różne propozycje czekają w Szpulce: herbata z owocami lub z dodatkiem rumu, a także grzane czerwone wino dodatkami, w wersji mocnej z rumem Havana Especial.

W restauracji Hot Spoon spróbować można czegoś bardziej egzotycznego, czyli herbaty mango spicy, na bazie czarnej herbaty z syropem mango, imbirem i pomarańczą.

W Tawernie dwie propozycje: grzaniec na bazie białego wina z gruszką i syropem z kwiatu bzu, a także spiced apple tea z rozgrzewającym syropem i sokiem jabłkowym.

Whiskey in the Jar zaprasza na jesienną wariację, czyli Hot Irish Cherry z wiśniami, pomarańczami, sokiem jabłkowym i czekoladą.

Własne propozycje przygotowała też restauracja Zielona – tam spróbujecie grzańca bezalkoholowego „szarlotka” na bazie soku jabłkowego, plastrów jabłka, przypraw korzennych i cynamonu, a także wersji na białym winie.

Własne propozycje przygotowali też Yarsa, Seafood oraz Pijana Wiśnia.

Festiwal grzańców potrwa do końca listopada.

od 7 lat
Wideo

iPolitycznie - Przemysław Czarnek

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany