Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Dietetyk radzi

(lb)
Maria Jagiełło, mgr inż. dietetyk
Maria Jagiełło, mgr inż. dietetyk Jarosław Ziarek
Jak radzić sobie z dolegliwościami związanymi z niskim ciśnieniem?

Maria Jagiełło, mgr inż. dietetyk

Maria Jagiełło, mgr inż. dietetyk
- Jeśli mamy dolegliwości związane z niskim ciśnieniem, to możemy sięgnąć po napoje zawierające kofeinę lub inne alkaloidy - kawę (kofeina), herbatę czarną (teina) parzoną przez 2-3 minuty, napoje typu cola (kofeina) oraz napoje energetyzujące (kofeina, tauryna). Ciśnienie krwi podnoszą również niewielkie ilości napojów alkoholowych o niskiej lub średniej mocy: słabe piwo, średniej mocy (wina, likiery, miody pitne). Polecam również kiszonki ekologiczne, czyli bez dodatku octu lub kwasu cytrynowego.
Pamiętajmy, że na wielkość ciśnienia wpływają również produkty zawierające sól kuchenną - ogórki kiszone, kapusta kiszona, śledzie solone, ryby wędzone, konserwy rybne, wędliny peklowane i wędzone, konserwy mięsne i sery dojrzewające.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany