Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Grzanki ze śliwkową konfiturą i pasztetem. Przekąska na wieczór [PRZEPIS]

mr
Takie grzanki dostarczają wiele witamin i minerałów wspierających wysiłek  intelektualny.
Takie grzanki dostarczają wiele witamin i minerałów wspierających wysiłek intelektualny. pr
Grzanki z konfiturą z suszonych śliwek i cebuli, a do tego z pasztetem, doskonale nadają się na przekąskę na zimowy wieczór spędzany przy książce, filmie czy grze planszowej.

Składniki:

jedna bagietka

oliwa z oliwek

jeden ząbek czosnku

200 g dobrej jakości pasztetu

cztery czerwone cebule

pół szklanki wody

pół łyżeczki soli

100 g suszonych śliwek

50 g orzechów pinii

garść ulubionych kiełków

Wykonanie:

Pokroić czerwoną cebulę w piórka, podsmażyć na oliwie, dolać wody i posolić. Suszone śliwki pokroić na mniejsze kawałki i udusić razem z cebulą do miękkości. Pokrojone pieczywo posmarować oliwą z oliwek i natrzeć przekrojonym ząbkiem czosnku. Następnie ułożyć je na blasze na papierze do pieczenia i włożyć do piekarnika na 10 minut do zarumienienia. Wyjąć grzanki i ułożyć na nich konfiturę z czerwonej cebuli i suszonych śliwek oraz plastry pasztetu. Posypać orzechami pinii oraz ozdobić kiełkami.

ZOBACZ FILM Antyterroryści rozbili gang kiboli (autorgazetakrakowska.pl/gazetakrakowska.pl)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany