Składniki:
3 dojrzałe awokado
20 dag startego parmezanu
½ puszki groszku zielonego
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
10 listków bazylii
kilka listków mięty
sól i pieprz do smaku
świeży sok z cytryny
6 jaj przepiórczych
opakowanie chleba kanapkowo - tostowego (np. Dan Cake).
Przygotowanie:
Groszek odsączmy z zalewy. Przekładamy do miski, dodajemy wydrążone awokado, starty parmezan oraz listki mięty i bazylii. Całość blendujemy.
Na końcu dodajemy jogurt i mieszając doprawiamy do smaku przyprawami oraz świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Pastę odkładamy na chwilę do lodówki aby wszystkie smaki się połączyły. Następnie smażymy jaja przepiórcze na maśle. Lekko redukujemy stopień nagrzania patelni i wbijamy jajka. Smażymy do momentu, aż białko się zetnie, a brzegi zrumienią.
Usmażone zdejmujemy łopatką z patelni, tak aby nie uszkodzić żółtek. Z chleba kanapkowo tostowego wycinamy „serca”. Mogą to być również inne wzory, zależy to wyłącznie od naszej fantazji .
Na każdej kromeczce rozsmarowujemy zieloną pastę, a na wierzchu układamy sadzone jajko. Dekorujemy listkami świeżych ziół.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kubicka na ostatniej prostej przed porodem. Takiej jej jeszcze nie widzieliście
- Izabela Trojanowska wywraca oczami na pytanie o wiek. Słusznie się oburzyła?
- Maciej Zakościelny przyznał się do uzależnienia. Wyznał wszystko przed kamerą
- Miliarder Omeny Mensah przebrał się za mandarynkę! Projektant gwiazd ocenia [ZDJĘCIA]