MKTG SR - pasek na kartach artykułów
9 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. Iwona Zasuwa

Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Zachowasz smak lata i zyskasz zdrową przekąskę. Wypróbuj proste przepisy z sezonowych owoców

Chipsy jabłkowe

Składniki
▪ 3 jabłka,
▪ mielony cynamon cejloński (opcjonalnie, do smaku).

Przygotowanie
1. Umyj jabłka i pokrój za pomocą noża mandolinowego lub obieraczki do warzyw na cienkie plasterki, najlepiej o grubości 1-2 mm.
2. Ułóż plasterki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i susz w piekarniku w temperaturze 90°C, najlepiej z termoobiegiem, przez co najmniej 1 godzinę.
3. Po upieczeniu jabłka możesz posypać cynamonem, używając do tego celu sitka o drobnych oczkach.
4. Przechowuj czipsy w szklanym, szczelnie zamkniętym pojemniku. Jeśli zmiękną, można zrobić z nich np. kompot.

Zobacz również

Pożar pustostanu w Tarnowie. Z żywiołem walczy 30 strażaków

Pożar pustostanu w Tarnowie. Z żywiołem walczy 30 strażaków

Pożar pustostanu w Tarnowie. Z żywiołem walczy 30 strażaków

Pożar pustostanu w Tarnowie. Z żywiołem walczy 30 strażaków

Polecamy

Wypadek samochodu osobowego na autostradzie A1 w Boże Ciało ZDJĘCIA

Wypadek samochodu osobowego na autostradzie A1 w Boże Ciało ZDJĘCIA

Dwaj piłkarze ŁKS powołani do reprezentacji narodowych

Dwaj piłkarze ŁKS powołani do reprezentacji narodowych

Dwaj rosyjscy łyżwiarze figurowi zgłosili akces do reprezentowania Polski

Dwaj rosyjscy łyżwiarze figurowi zgłosili akces do reprezentowania Polski