W tej edycji Restaurant Week zjemy dania pachnące przyprawami i rozbudzające zmysły. Na festiwalowy zestaw składają się trzy dania okraszone orzeźwiającym coctailem. Za danie zapłacimy 69 zł, bez względu na restaurację, w której zaplanujemy posiłek (dodatkowy rabat 15 zł od partnera czeka na końcu rezerwacji). Dla jednego stolika degustację przewidziano na 90 minut. Lokale gastronomiczne, które biorą udział w tegorocznym Restaurant Week zapraszają w dniach 4 października - 12 listopada 2023 roku.
Menu jesiennej edycji jest sezonowe i aromatyczne zgodnie z ideą #FoodSmelllsGood. W festiwalowych daniach można znaleźć zarówno sporo grzybów, jesiennych warzyw jak i szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs. W ofercie są zarówno dania wege jak i te tradycyjne z mięsem. W zależności od profilu restauracji zjemy dania kuchni polskiej, wietnamskiej, libańskiej, japońskiej, irlandzkiej, bretońskiej lub greckiej. Wśród dań kuszą takie jak: Burrata wędzona dymem, podana z salsą z żółtych pomidorów, chipsem bazyliowym oraz lodami bazyliowymi, Amuse Bouche czyli prezent niespodzianka od Szefa kuchni, czy Donat z selera pieczonego w cieście chlebowym, z kremem z selera, orzechem laskowym, jabłkiem i bulionem z pieczonego selera z rumem.
W Łodzi i okolicy do udziału w festiwalu zgłosiły się 24 lokale. Oto, gdzie zjemy festiwalowe dania:
- Ferwor, ul. Piotrkowska 97
- Montag, ul. Piotrkowska 86
- Doki - gastrobar, Off Piotrkowska
- Przędzalnia, Pabianice, ul. Lipowa 4
- Angelo Ristorante, ul. 6 sierpnia 1/3
- Bagatela restauracja, Przygoń, ul. Hotelowa 1
- Farma Bii, Janinów 6B
- Fatamorgana, ul. Księży Młyn 16
- Flame by Energosfera, Konarzew 93
- Gỗ by Ha Long, ul. Piotrkowska 152
- Hampton by Hilton Łódź City Center, ul. Piotrkowska 157
- Hamra Restauracja Libańska, ul. Piotrkowska 89
- Irish Pub, ul. Piotrkowska 77
- Koku Shushi, ul. Piotrkowska 123
- Le Petit Paris, ul. Kopcińskiego 62
- Nitka Pasta - Wine & Chill, ul. Piotrkowska 56
- Rajskie Manu, ul. Ogrodowa 19a
- Ramen Shop - Sushi Kushi Centrum, ul. Roosevelta 7
- Ryby&Owce, ul. Piotrkowska 295
- Santorini Restaurant, ul. Piotrkowska 37
- Sote - NoBo Hotel, ul. Liściasta 86
- Sushi Kushi Widzew, ul. Jagiellonki 4
- Sushi Kushi Zgierz, ul. Łódzka 4/6
- Taki Pan Pstrąg, ul. Tatrzańska 42
Festiwal odbywa się w największych regionach w Polsce: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku i na Warmii i Mazurach. Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Michał Szpak w prześwitującej spódnicy. Te widoki trudno zapomnieć
- Która się ubiera, a która "przebiera"? Projektant wziął pod lupę gwiazdy po 50-tce
- Bronisław Cieślak przed śmiercią wyznał prawdę o Cieślak i Miszczaku. Chwyta za serce
- Iza Krzan pokazała się tak, jak stworzył ją Bóg. Na ten widok opadną wam szczęki