5 z 12
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki. Krok 3
Zetrzyj rzodkiewki na tarce na dużych oczkach. Możesz je też pokroić w małe słupki. Dodaj je do młodej kapusty.
6 z 12
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki. Krok 4
Proponuję dodać do surówki sporą ilość koperku — dzięki temu będzie pyszna i aromatyczna. Umyj koperek i osusz.
7 z 12
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki. Krok 5
Posiekaj koperek i dodaj do surówki. Wszystkie składniki gotowe. Teraz wystarczy doprawić surówkę sosem.
8 z 12
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki. Krok 6
W miseczce wymieszaj jogurt naturalny z czosnkiem. Użyj czosnku granulowanego lub świeżego, przeciśniętego przez praskę. Dodaj do sosu także suszony czosnek niedźwiedzi i sól do smaku.