1/12
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki
Ta surówka z młodej kapusty mile zaskakuje pysznym i wyrazistym smakiem. Zobacz, jak ją zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/12
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki. Przepis
Przepis na surówkę z młodej kapusty i rzodkiewki jest bardzo prosto do wykonania. Zrobisz ją w około 20 minut. Wystarczy posiekać warzywa i zrobić sos. Zobacz wskazówki pod kolejnymi zdjęciami.
3/12
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki. Krok 1
Zacznij od umycia młodej kapusty. Zdejmij pierwsze liście. Przekrój kapustę na pół — jedną część drobno posiekaj i przełóż do miski. Pozostałą część kapusty możesz wykorzystać np. do zrobienia kapuśniaku.
4/12
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki. Krok 2
Posiekaną kapustę posyp solą i wymieszaj. Dzięki temu nieco zmięknie. Następnie umyj i osusz rzodkiewki.