5/14
Kotleciki z kaszy gryczanej - Krok 3.
Polej całość olejem i dodaj cebulę. Podsmaż całość na złoty kolor. Odstaw do wystygnięcia.
6/14
Kotleciki z kaszy gryczanej - Krok 4.
Do przygotowania kotlecików potrzebujesz sera feta (jest on bardzo słony, więc warto go dodatkowo delikatnie opłukać w zimnej wodzie). Pokrój fetę w małą kostkę.
7/14
Kotleciki z kaszy gryczanej - Krok 5.
Posiekaj drobno natkę pietruszki lub dodaj łyżkę suszonej natki. Dodaj ją do kaszy razem z podsmażonymi pieczarkami z cebulą i serem feta.
8/14
Kotleciki z kaszy gryczanej - Krok 6.
Wybij jajko do małej miseczki i roztrzep widelcem, dodaj do masy. Całość dopraw pieprzem i posyp bułką tartą.