Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Krem z buraka...
fot. ZSG Gastronomik

Przepisy na wielki post. Dania bezmięsne na wiele sposobów. Śledzie, krem z buraka i pampuchy

Krem z buraka
Składniki:
buraki czerwone - 1kg
cebula - 0,2kg
czosnek - 1 główka
bulion drobiowy - 1,5litra
sól - do przyprawienia
pieprz - do przyprawienia
cukier - do przyprawienia
ocet - do przyprawienia
liść laurowy - do przyprawienia
ziele angielskie - do przyprawienia
korzeń chrzanu - 1 sztuka
Sposób przygotowania:
Buraki myjemy i obieramy. Kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Główkę czosnku kroimy na pół. W szerokim rondlu podsmażamy cebulę i czosnek. Gdy już się skarmelizują dodajmy pokrojone buraki. Całość przesmażamy, podlewamy bulionem. Dodajemy przyprawy. Gotujemy do miękkości około godziny. Miksujemy i przecieramy przez sito. Doprawiamy.

Zobacz również

Prokuratura złożyła wniosek o uchylenie immunitetu i aresztowanie sędziego Szmydta

Prokuratura złożyła wniosek o uchylenie immunitetu i aresztowanie sędziego Szmydta

Wiemy, co wydarzy się w finale programu Sanatorium Miłości. Będzie ostatnia randka!

Wiemy, co wydarzy się w finale programu Sanatorium Miłości. Będzie ostatnia randka!

Polecamy

Popisowy początek Italian Open w wykonaniu Linette. Rywalka bez żadnych szans

Popisowy początek Italian Open w wykonaniu Linette. Rywalka bez żadnych szans

Ogień olimpijski dotarł do wybrzeży Francji. Początek sztafety olimpijskiej

Ogień olimpijski dotarł do wybrzeży Francji. Początek sztafety olimpijskiej

Walka polskich szczypiornistów o mundial. Obowiązek pomimo problemów

Walka polskich szczypiornistów o mundial. Obowiązek pomimo problemów