Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pierogi z kapustą i grzybami - najlepszy przepis od Ewy Wachowicz na pyszne danie na święta Bożego Narodzenia! 24.12.2023

Jakub Kilan
Jakub Kilan
Szklanką wykrój krążki i nałóż farsz, a następnie zlep pierogi. Ugotuj w osolonym wrzątku.
Szklanką wykrój krążki i nałóż farsz, a następnie zlep pierogi. Ugotuj w osolonym wrzątku. pixabay / polskapress
Pierogi z kapustą i grzybami to kultowe danie, które rok w rok gości na wigilijnym stole. Swoim smakiem kuszą wszystkich, nawet tych, którzy chcą zrzucić na wadze. Korzystając z tego przepisu, na pewno nie będziecie zawiedzeni!

1 z 12 potraw wigilijnych

Pierogi z kapustą i grzybami, obok ryby po grecku i uszek to jedno z najważniejszych dań na wigilijnym stole. Co roku przygotowywane są z miłością i dbałością o każdy szczegół. Ważne jest, by kontynuować tę tradycję i zrobić je ze sprawdzonego przepisu!

Przepis Ewy Wachowicz

Składniki na ciasto:

  • pół kg mąki
  • 1 szklanka wrzątku
  • 1 jajko

Składniki na farsz:

  • 300g kapusty kiszonej
  • 30g suszonych prawdziwków
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

By zobaczyć czynności krok po kroku - otwórz galerię!

Ewa Wachowicz - kulinarna gwiazda

Ewa Wachowicz jest znaną polska kucharką i prezenterką telewizyjną. Uwielbia kulinarne podróże przez smaki i tradycje. Jej programy kulinarno-poradnikowe są popularne dzięki prostocie przepisów i serdecznej atmosferze. Autorka bestsellerowych książek kucharskich, dzieli się pasją do gotowania, inspirując do odkrywania radości z kreowania potraw.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany