5 z 11
Masa krówkowa. Krok 3
Dodaj dwie łyżki masła, ok. 50 g. Całość postaw na większym garnku wypełnionym wodą. Pamiętaj, by woda nie dotykała dna miski z krówkami. Podgrzewaj i mieszaj, aż składniki się rozpuszczą i połączą.
6 z 11
Masa krówkowa
Gdy składniki się połączą, zdejmij garnek z ognia. Jeszcze ciepłą masę wylej na blat ciasta. Możesz także ją schłodzić i podawać do lodów, gofrów czy muffinek.
7 z 11
Masa krówkowa. Krok 4
Masa krówkowa jest świetnym dodatkiem m.in. do wielkanocnych mazurków. Wystarczy rozsmarować ją na kruchym cieście i udekorować bakaliami.
8 z 11
Masa krówkowa. Przygotowanie
Z masy krówkowej możemy także w kilka minut przygotować puszysty krem, idealny do tortów czy dekorowania babeczek.