Po sukcesie „Łódzkiej kuchni czterech kultur” o zapomnianych już niekiedy daniach wielonarodowej społeczności miasta Ziemi Obiecanej, tym razem postanowiły odkryć tradycyjne specjały wsi i miasteczek Ziemi Łódzkiej. Tak powstała „Łódzka kuchnia regionalna” poświęcona przysmakom, które od dziesięcioleci są specjalnościami Łódzkiego, a należą do nich - o czym nie każdy łodzianin wie - na przykład chrzan, owczy twaróg czy owsiane gęsi (karmione owsem) z Bogusławic.
Współpraca autorek z szefami kuchni siedmiu znanych restauracji obrodziła 28 przepisami na nowoczesne dania, których bazę stanowią właśnie regionalne specjały województwa łódzkiego.
CZARNY PIĄTEK 2017 GDZIE WYPRZEDAŻE
UCHO PREZESA 26 ZA DARMO NA YOUTUBE
ELIF STRESZCZENIE ODCINKÓW
Jaka będzie zima 2017/18?
Zobacz też: Runmageddon w Pabianicach. To było piekło
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji
- Ludzie zachwycają się bratową teścia Kondrata. Piszą jej, że ma niezwykłą urodę
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce