Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarna podróż po województwie łódzkim

(pij)
Agata Zarębska i Izabella Borowska, autorki popularnego bloga o gastronomii „Jemy w Łodzi”, wydały drugą książkę o łódzkiej kuchni.

Po sukcesie „Łódzkiej kuchni czterech kultur” o zapomnianych już niekiedy daniach wielonarodowej społeczności miasta Ziemi Obiecanej, tym razem postanowiły odkryć tradycyjne specjały wsi i miasteczek Ziemi Łódzkiej. Tak powstała „Łódzka kuchnia regionalna” poświęcona przysmakom, które od dziesięcioleci są specjalnościami Łódzkiego, a należą do nich - o czym nie każdy łodzianin wie - na przykład chrzan, owczy twaróg czy owsiane gęsi (karmione owsem) z Bogusławic.

Współpraca autorek z szefami kuchni siedmiu znanych restauracji obrodziła 28 przepisami na nowoczesne dania, których bazę stanowią właśnie regionalne specjały województwa łódzkiego.

CZARNY PIĄTEK 2017 GDZIE WYPRZEDAŻE
UCHO PREZESA 26 ZA DARMO NA YOUTUBE

BOTOKS ONLINE. BOTOKS W INTERNECIE

ELIF STRESZCZENIE ODCINKÓW
Jaka będzie zima 2017/18?
Zobacz też: Runmageddon w Pabianicach. To było piekło

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany