Zdrowy, sycący i rozgrzewający posiłek dla całej rodziny
Składniki:
- Średnia dynia
- Ok. 1 litr bulionu drobiowego
- 1 średnia cebula
- 2 marchewki
- 1 biała pietruszka
- ¼ selera
- Puszka mleka kokosowego
- Olej z pestek winogron
- 1-2 łyżki masła
- Pieprz cayenne i sól do smaku
- Pesto z bazylią
Wykonanie:
Dynię pokrój na kawałki, polej olejem i wstaw do piekarnika na godzinę w 220°C. Następnie oczyść ze skóry, pokrój na kawałki. Obierz i pokrój w drobną kostkę warzywa korzeniowe i cebulę.
Do garnka nalej trochę oleju oraz dodaj łyżkę masła. Zeszklij cebulę, dodaj pokrojone warzywa. Duś dalej ok. 5 minut, podlewając bulionem. Potem dodaj resztę bulionu, całą dynię gotuj pod przykryciem do miękkości warzyw. Następnie dodaj całe mleczko kokosowe, pieprz cayenne i sól do smaku.
Zblenduj na gładko.
Podawaj ze strużką mleka kokosowego oraz kleksem pesto Ponti z bazylią.
UCHO PREZESA 27 ZA DARMO NA YOUTUBE UCHO PREZESA NOWY ODCINEK
WRÓŻBY NA ANDRZEJKI ZABAWY NA ANDRZEJKI WRÓŻBY ANDRZEJKOWE [LISTA ANDRZEJKOWYCH WRÓŻB]
Zobacz też: Gigantyczna kolejka po karpie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zanim stała się gwiazdą, Pakosińska wyglądała jak inna osoba! Poznalibyście ją?
- Absolutne szaleństwo na nowej okładce Maryli Rodowicz. Wygładzili nawet haluksy!
- Tak Kozidrak spełnia się jako babcia. Paparazzi przyłapali ją na luzie i bez doczepów
- Sykut straci posadę w "Tańcu z Gwiazdami"? Oto, co mówi o planach na przyszłość