Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Krem z dyni - wspaniała jesienna zupa [PRZEPIS]

mj
Krem z dyni to pyszna, a przy tym sycąca i rozgrzewająca propozycja na chłodne, jesienne dni. Oto, czego potrzebujemy i jak ją przygotować.

Zdrowy, sycący i rozgrzewający posiłek dla całej rodziny

Składniki:

  • Średnia dynia
  • Ok. 1 litr bulionu drobiowego
  • 1 średnia cebula
  • 2 marchewki
  • 1 biała pietruszka
  • ¼ selera
  • Puszka mleka kokosowego
  • Olej z pestek winogron
  • 1-2 łyżki masła
  • Pieprz cayenne i sól do smaku
  • Pesto z bazylią

Wykonanie:

Dynię pokrój na kawałki, polej olejem i wstaw do piekarnika na godzinę w 220°C. Następnie oczyść ze skóry, pokrój na kawałki. Obierz i pokrój w drobną kostkę warzywa korzeniowe i cebulę.

Do garnka nalej trochę oleju oraz dodaj łyżkę masła. Zeszklij cebulę, dodaj pokrojone warzywa. Duś dalej ok. 5 minut, podlewając bulionem. Potem dodaj resztę bulionu, całą dynię gotuj pod przykryciem do miękkości warzyw. Następnie dodaj całe mleczko kokosowe, pieprz cayenne i sól do smaku.

Zblenduj na gładko.

Podawaj ze strużką mleka kokosowego oraz kleksem pesto Ponti z bazylią.

UCHO PREZESA 27 ZA DARMO NA YOUTUBE UCHO PREZESA NOWY ODCINEK

WRÓŻBY NA ANDRZEJKI ZABAWY NA ANDRZEJKI WRÓŻBY ANDRZEJKOWE [LISTA ANDRZEJKOWYCH WRÓŻB]
Zobacz też: Gigantyczna kolejka po karpie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany