Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

KARPIÓWKA ODOLANÓW PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MAGDY GESSLER [MENU, CENY, OPINIE]

(ls)
KARPIÓWKA ODOLANÓW PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MAGDY GESSLER [MENU, CENY, OPINIE]Właścicielami Zajazdu u Stefana przy ul. Krotoszyńskiej 25 w Odolanowie jest Ania i Stefan. Lokal powstał od prawie 7 lat temu. Miał być elegancką restauracją, w której można zjeść różnorodne potrawy, a stał się pijalnią piwa. Dlaczego? Menu było przemyślane i kucharka z umiejętnościami. Niestety do sukcesu zabrakło jednego... właścicieli.Stefan wyjechał zarabiać na budowie, a Ania była w ciąży i nie mogła trzymać pieczy nad Zajazdem. [sc]ODOLANÓW ZAJAZD U STEFANA PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI[/sc]Po odchowaniu trzeciej córeczki, Ania wróciła do pracy w LOKALU. Jej wysiłek nie poszedł na marne, ale nie przyniósł oczekiwanych efektów. Co prawda Zajazd u Stefana przestał być postrzegany jako pijalnia piwa, ale przerodził się miejscową jadłodajnią. Mieszkańcy Odolanowa zaglądali tu tylko na obiady dnia w cenie 15 złotych za porcję. A przecież nie o to chodziło właścicielom. Magda Gessler ma sporo zastrzeżeń odnośnie organizacji pracy w przyszłej Karpiówce. Dlaczego żonie nie pomaga Stefan? Przecież to miał być wspólny biznes...[sc]KARPIÓWKA ODOLANÓW I PRZEMIANY MAGDY GESSLER[/sc]W trakcie Kuchennych Rewolucji zmienił się wystrój restauracji. Nad jej wejściem pojawił się szyld z napisem KARPIÓWKA (bo taką nazwę wybrała dla zajazdu u Stefana Magda Gessler). Stoły pokryły niebieskie obrusy, a na ścianach pojawiły się... karpie. Zrobiło się czysto, przytulnie i swojsko. Najważniejsze jednak, że menu Karpiówki zostało zrewolucjonizowane. Teraz prym wiodą ryby słodkowodne, a głównym daniem restauracji jest karp z Milicza podawany jako fawor, smażony w głębokim oleju z duszonymi ziemniakami z chrzanem oraz porcja kapusty po żydowsku.
KARPIÓWKA ODOLANÓW PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MAGDY GESSLER [MENU, CENY, OPINIE]Właścicielami Zajazdu u Stefana przy ul. Krotoszyńskiej 25 w Odolanowie jest Ania i Stefan. Lokal powstał od prawie 7 lat temu. Miał być elegancką restauracją, w której można zjeść różnorodne potrawy, a stał się pijalnią piwa. Dlaczego? Menu było przemyślane i kucharka z umiejętnościami. Niestety do sukcesu zabrakło jednego... właścicieli.Stefan wyjechał zarabiać na budowie, a Ania była w ciąży i nie mogła trzymać pieczy nad Zajazdem. [sc]ODOLANÓW ZAJAZD U STEFANA PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI[/sc]Po odchowaniu trzeciej córeczki, Ania wróciła do pracy w LOKALU. Jej wysiłek nie poszedł na marne, ale nie przyniósł oczekiwanych efektów. Co prawda Zajazd u Stefana przestał być postrzegany jako pijalnia piwa, ale przerodził się miejscową jadłodajnią. Mieszkańcy Odolanowa zaglądali tu tylko na obiady dnia w cenie 15 złotych za porcję. A przecież nie o to chodziło właścicielom. Magda Gessler ma sporo zastrzeżeń odnośnie organizacji pracy w przyszłej Karpiówce. Dlaczego żonie nie pomaga Stefan? Przecież to miał być wspólny biznes...[sc]KARPIÓWKA ODOLANÓW I PRZEMIANY MAGDY GESSLER[/sc]W trakcie Kuchennych Rewolucji zmienił się wystrój restauracji. Nad jej wejściem pojawił się szyld z napisem KARPIÓWKA (bo taką nazwę wybrała dla zajazdu u Stefana Magda Gessler). Stoły pokryły niebieskie obrusy, a na ścianach pojawiły się... karpie. Zrobiło się czysto, przytulnie i swojsko. Najważniejsze jednak, że menu Karpiówki zostało zrewolucjonizowane. Teraz prym wiodą ryby słodkowodne, a głównym daniem restauracji jest karp z Milicza podawany jako fawor, smażony w głębokim oleju z duszonymi ziemniakami z chrzanem oraz porcja kapusty po żydowsku. Odolanów Karpiówka facebook
Dawny Zajazd u Stefana, a obecnie Karpiówka w miejscowości Odolanów - to kolejny cel kulinarnych podróży Magdy Gessler i ekipy Kuchennych Rewolucji. Znana restauratorki przyjrzała się pracy ekipy Karpiówki, zrewolucjonizowała menu lokalu i sprawiła, że do Karpiówki zaczęli zaglądać goście. Samą nazwę, KARPIÓWKA, wymyśliła także prowadząca program Kuchenne Rewolucje. Czy Karpiówka zdobyła rekomendację? Jakie jest menu w Karpiówce? Czy mieszkańcom Odolanowa podoba się odmieniona restauracja? Jakie są ich opinie?

ZAJAZD U STEFANA ODOLANÓW PRZED WIZYTĄ MAGDY GESSLER

STARA ŁAŹNIA TARNÓW KUCHENNE REWOLUCJE
Właścicielami Zajazdu u Stefana przy ul. Krotoszyńskiej 25 w Odolanowie jest Ania i Stefan. Lokal powstał od prawie 7 lat temu. Miał być elegancką restauracją, w której można zjeść różnorodne potrawy, a stał się pijalnią piwa. Dlaczego? Menu było przemyślane i kucharka z umiejętnościami. Niestety do sukcesu zabrakło jednego... właścicieli.
Stefan wyjechał zarabiać na budowie, a Ania była w ciąży i nie mogła trzymać pieczy nad Zajazdem.

ODOLANÓW ZAJAZD U STEFANA PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI

Po odchowaniu trzeciej córeczki, Ania wróciła do pracy w LOKALU. Jej wysiłek nie poszedł na marne, ale nie przyniósł oczekiwanych efektów. Co prawda Zajazd u Stefana przestał być postrzegany jako pijalnia piwa, ale przerodził się miejscową jadłodajnią. Mieszkańcy Odolanowa zaglądali tu tylko na obiady dnia w cenie 15 złotych za porcję. A przecież nie o to chodziło właścicielom. Magda Gessler ma sporo zastrzeżeń odnośnie organizacji pracy w przyszłej Karpiówce. Dlaczego żonie nie pomaga Stefan? Przecież to miał być wspólny biznes...

KARPIÓWKA ODOLANÓW I PRZEMIANY MAGDY GESSLER

W trakcie Kuchennych Rewolucji zmienił się wystrój restauracji. Nad jej wejściem pojawił się szyld z napisem KARPIÓWKA (bo taką nazwę wybrała dla zajazdu u Stefana Magda Gessler). Stoły pokryły niebieskie obrusy, a na ścianach pojawiły się... karpie. Zrobiło się czysto, przytulnie i swojsko. Najważniejsze jednak, że menu Karpiówki zostało zrewolucjonizowane. Teraz prym wiodą ryby słodkowodne, a głównym daniem restauracji jest karp z Milicza podawany jako fawor, smażony w głębokim oleju z duszonymi ziemniakami z chrzanem oraz porcja kapusty po żydowsku.

ODOLANÓW KARPIÓWKA [MENY, CENY]

  • smażony karp z Milicza, ziemniaki oraz porcja kapusty po żydowsku w cenie 30 zł
  • karp w occie serwowany z pastą rybną i podgrzanymi bagietkami (plus masło) w cenie 10 zł
  • dzwonki z tołpygi w sąsiedztwie sosu chrzanowo-śmietanowego, a także sos tatarski w cenie 10 zł
  • rosół
  • puree chrzanowe
  • krupnik na bazie karpia
  • burgery z karpia
  • desery lodowe
  • szarlotka z bitą śmietaną
  • pstrąg pieczony
  • zupa kalafiorowa

KARPIÓWKA ODOLANÓW PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [OPINIE]

-Jedzenie ekstra- szczególnie rybki, ale niestety puree chrzanowe zimne i wystrój kiepski- lekko brudno... na zewnątrz odstrasza... Ale jedzenie jak najbardziej polecamy i piwo regionalne czarne miodowe- przepyszne -dzieli się swoją opinią pani Marta, klientka Karpiówki w Odolanowie.

-Bardzo podoba mi się wystrój,dań jeszcze nie jadłam,ale uwielbiam ryby więc w chwilach możliwości dotrę tam z wnuczętami.Powodzenia! -to z kolei opinia pani Ireny.

-Rybka bardzo smaczna ,krupnik- Mistrzostwo!Mały minus co do czystości szklanki do soku i kubka do kawy-ciepła woda i polerujemy , polerujemy...- uważa jeden z internautów, który odwiedził Karpiówkę po Kuchennych Rewolucjach.

Zobacz też: Magda Gessler w Łodzi

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany