ZAJAZD U STEFANA ODOLANÓW PRZED WIZYTĄ MAGDY GESSLER
STARA ŁAŹNIA TARNÓW KUCHENNE REWOLUCJE
Właścicielami Zajazdu u Stefana przy ul. Krotoszyńskiej 25 w Odolanowie jest Ania i Stefan. Lokal powstał od prawie 7 lat temu. Miał być elegancką restauracją, w której można zjeść różnorodne potrawy, a stał się pijalnią piwa. Dlaczego? Menu było przemyślane i kucharka z umiejętnościami. Niestety do sukcesu zabrakło jednego... właścicieli.
Stefan wyjechał zarabiać na budowie, a Ania była w ciąży i nie mogła trzymać pieczy nad Zajazdem.
ODOLANÓW ZAJAZD U STEFANA PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI
Po odchowaniu trzeciej córeczki, Ania wróciła do pracy w LOKALU. Jej wysiłek nie poszedł na marne, ale nie przyniósł oczekiwanych efektów. Co prawda Zajazd u Stefana przestał być postrzegany jako pijalnia piwa, ale przerodził się miejscową jadłodajnią. Mieszkańcy Odolanowa zaglądali tu tylko na obiady dnia w cenie 15 złotych za porcję. A przecież nie o to chodziło właścicielom. Magda Gessler ma sporo zastrzeżeń odnośnie organizacji pracy w przyszłej Karpiówce. Dlaczego żonie nie pomaga Stefan? Przecież to miał być wspólny biznes...
KARPIÓWKA ODOLANÓW I PRZEMIANY MAGDY GESSLER
W trakcie Kuchennych Rewolucji zmienił się wystrój restauracji. Nad jej wejściem pojawił się szyld z napisem KARPIÓWKA (bo taką nazwę wybrała dla zajazdu u Stefana Magda Gessler). Stoły pokryły niebieskie obrusy, a na ścianach pojawiły się... karpie. Zrobiło się czysto, przytulnie i swojsko. Najważniejsze jednak, że menu Karpiówki zostało zrewolucjonizowane. Teraz prym wiodą ryby słodkowodne, a głównym daniem restauracji jest karp z Milicza podawany jako fawor, smażony w głębokim oleju z duszonymi ziemniakami z chrzanem oraz porcja kapusty po żydowsku.
ODOLANÓW KARPIÓWKA [MENY, CENY]
- smażony karp z Milicza, ziemniaki oraz porcja kapusty po żydowsku w cenie 30 zł
- karp w occie serwowany z pastą rybną i podgrzanymi bagietkami (plus masło) w cenie 10 zł
- dzwonki z tołpygi w sąsiedztwie sosu chrzanowo-śmietanowego, a także sos tatarski w cenie 10 zł
- rosół
- puree chrzanowe
- krupnik na bazie karpia
- burgery z karpia
- desery lodowe
- szarlotka z bitą śmietaną
- pstrąg pieczony
- zupa kalafiorowa
KARPIÓWKA ODOLANÓW PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [OPINIE]
-Jedzenie ekstra- szczególnie rybki, ale niestety puree chrzanowe zimne i wystrój kiepski- lekko brudno... na zewnątrz odstrasza... Ale jedzenie jak najbardziej polecamy i piwo regionalne czarne miodowe- przepyszne -dzieli się swoją opinią pani Marta, klientka Karpiówki w Odolanowie.
-Bardzo podoba mi się wystrój,dań jeszcze nie jadłam,ale uwielbiam ryby więc w chwilach możliwości dotrę tam z wnuczętami.Powodzenia! -to z kolei opinia pani Ireny.
-Rybka bardzo smaczna ,krupnik- Mistrzostwo!Mały minus co do czystości szklanki do soku i kubka do kawy-ciepła woda i polerujemy , polerujemy...- uważa jeden z internautów, który odwiedził Karpiówkę po Kuchennych Rewolucjach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"