reklama

KARPIÓWKA ODOLANÓW PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MAGDY GESSLER [MENU, CENY, OPINIE]

(ls)Zaktualizowano 
KARPIÓWKA ODOLANÓW PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MAGDY GESSLER [MENU, CENY, OPINIE]Właścicielami Zajazdu u Stefana przy ul. Krotoszyńskiej 25 w Odolanowie jest Ania i Stefan. Lokal powstał od prawie 7 lat temu. Miał być elegancką restauracją, w której można zjeść różnorodne potrawy, a stał się pijalnią piwa. Dlaczego? Menu było przemyślane i kucharka z umiejętnościami. Niestety do sukcesu zabrakło jednego... właścicieli.Stefan wyjechał zarabiać na budowie, a Ania była w ciąży i nie mogła trzymać pieczy nad Zajazdem. [sc]ODOLANÓW ZAJAZD U STEFANA PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI[/sc]Po odchowaniu trzeciej córeczki, Ania wróciła do pracy w LOKALU. Jej wysiłek nie poszedł na marne, ale nie przyniósł oczekiwanych efektów. Co prawda Zajazd u Stefana przestał być postrzegany jako pijalnia piwa, ale przerodził się miejscową jadłodajnią. Mieszkańcy Odolanowa zaglądali tu tylko na obiady dnia w cenie 15 złotych za porcję. A przecież nie o to chodziło właścicielom. Magda Gessler ma sporo zastrzeżeń odnośnie organizacji pracy w przyszłej Karpiówce. Dlaczego żonie nie pomaga Stefan? Przecież to miał być wspólny biznes...[sc]KARPIÓWKA ODOLANÓW I PRZEMIANY MAGDY GESSLER[/sc]W trakcie Kuchennych Rewolucji zmienił się wystrój restauracji. Nad jej wejściem pojawił się szyld z napisem KARPIÓWKA (bo taką nazwę wybrała dla zajazdu u Stefana Magda Gessler). Stoły pokryły niebieskie obrusy, a na ścianach pojawiły się... karpie. Zrobiło się czysto, przytulnie i swojsko. Najważniejsze jednak, że menu Karpiówki zostało zrewolucjonizowane. Teraz prym wiodą ryby słodkowodne, a głównym daniem restauracji jest karp z Milicza podawany jako fawor, smażony w głębokim oleju z duszonymi ziemniakami z chrzanem oraz porcja kapusty po żydowsku. Odolanów Karpiówka facebook
Dawny Zajazd u Stefana, a obecnie Karpiówka w miejscowości Odolanów - to kolejny cel kulinarnych podróży Magdy Gessler i ekipy Kuchennych Rewolucji. Znana restauratorki przyjrzała się pracy ekipy Karpiówki, zrewolucjonizowała menu lokalu i sprawiła, że do Karpiówki zaczęli zaglądać goście. Samą nazwę, KARPIÓWKA, wymyśliła także prowadząca program Kuchenne Rewolucje. Czy Karpiówka zdobyła rekomendację? Jakie jest menu w Karpiówce? Czy mieszkańcom Odolanowa podoba się odmieniona restauracja? Jakie są ich opinie?

ZAJAZD U STEFANA ODOLANÓW PRZED WIZYTĄ MAGDY GESSLER

STARA ŁAŹNIA TARNÓW KUCHENNE REWOLUCJE
Właścicielami Zajazdu u Stefana przy ul. Krotoszyńskiej 25 w Odolanowie jest Ania i Stefan. Lokal powstał od prawie 7 lat temu. Miał być elegancką restauracją, w której można zjeść różnorodne potrawy, a stał się pijalnią piwa. Dlaczego? Menu było przemyślane i kucharka z umiejętnościami. Niestety do sukcesu zabrakło jednego... właścicieli.
Stefan wyjechał zarabiać na budowie, a Ania była w ciąży i nie mogła trzymać pieczy nad Zajazdem.

ODOLANÓW ZAJAZD U STEFANA PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI

Po odchowaniu trzeciej córeczki, Ania wróciła do pracy w LOKALU. Jej wysiłek nie poszedł na marne, ale nie przyniósł oczekiwanych efektów. Co prawda Zajazd u Stefana przestał być postrzegany jako pijalnia piwa, ale przerodził się miejscową jadłodajnią. Mieszkańcy Odolanowa zaglądali tu tylko na obiady dnia w cenie 15 złotych za porcję. A przecież nie o to chodziło właścicielom. Magda Gessler ma sporo zastrzeżeń odnośnie organizacji pracy w przyszłej Karpiówce. Dlaczego żonie nie pomaga Stefan? Przecież to miał być wspólny biznes...

KARPIÓWKA ODOLANÓW I PRZEMIANY MAGDY GESSLER

W trakcie Kuchennych Rewolucji zmienił się wystrój restauracji. Nad jej wejściem pojawił się szyld z napisem KARPIÓWKA (bo taką nazwę wybrała dla zajazdu u Stefana Magda Gessler). Stoły pokryły niebieskie obrusy, a na ścianach pojawiły się... karpie. Zrobiło się czysto, przytulnie i swojsko. Najważniejsze jednak, że menu Karpiówki zostało zrewolucjonizowane. Teraz prym wiodą ryby słodkowodne, a głównym daniem restauracji jest karp z Milicza podawany jako fawor, smażony w głębokim oleju z duszonymi ziemniakami z chrzanem oraz porcja kapusty po żydowsku.

ODOLANÓW KARPIÓWKA [MENY, CENY]

  • smażony karp z Milicza, ziemniaki oraz porcja kapusty po żydowsku w cenie 30 zł
  • karp w occie serwowany z pastą rybną i podgrzanymi bagietkami (plus masło) w cenie 10 zł
  • dzwonki z tołpygi w sąsiedztwie sosu chrzanowo-śmietanowego, a także sos tatarski w cenie 10 zł
  • rosół
  • puree chrzanowe
  • krupnik na bazie karpia
  • burgery z karpia
  • desery lodowe
  • szarlotka z bitą śmietaną
  • pstrąg pieczony
  • zupa kalafiorowa

KARPIÓWKA ODOLANÓW PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [OPINIE]

-Jedzenie ekstra- szczególnie rybki, ale niestety puree chrzanowe zimne i wystrój kiepski- lekko brudno... na zewnątrz odstrasza... Ale jedzenie jak najbardziej polecamy i piwo regionalne czarne miodowe- przepyszne -dzieli się swoją opinią pani Marta, klientka Karpiówki w Odolanowie.

-Bardzo podoba mi się wystrój,dań jeszcze nie jadłam,ale uwielbiam ryby więc w chwilach możliwości dotrę tam z wnuczętami.Powodzenia! -to z kolei opinia pani Ireny.

-Rybka bardzo smaczna ,krupnik- Mistrzostwo!Mały minus co do czystości szklanki do soku i kubka do kawy-ciepła woda i polerujemy , polerujemy...- uważa jeden z internautów, który odwiedził Karpiówkę po Kuchennych Rewolucjach.

Zobacz też: Magda Gessler w Łodzi

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 14

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

K
Krystyna z Krakowa

Karp to mój najlepszy ze smaków, choć mieszkań daleko, ale na pewno pojadę specjalnie na karpia, tylko żeby był, w ogóle bardzo lubię Panią Gessler

m
melka

rybka pyszna na niej kurki pyszne surówka taka se piwko dobre regionalne z posmakiem wiśni otoczka licha wymaga remontu

z
znawca...

Bylem dzisiaj w Karpiowce z czystej ciekawosci po Kuchennych Rewolucjach i musze powiedziec szczerze to nie powala wrecz duze rozczarowanie...Dużo minusow a najbardziej to klujace zaniedbanie ze strony wlascicieli chodzi tu o Reklame i dojazd brak jakichkolwiek informacj gdzie znajduje sie ta Restauracja można szukać krażyc a i tak jest to problem.Szczerze z zewnatrz wyglada bardzo obskornie pomimo wizyty takiej osoby jaka jest p.Magda Gessler brak jakichkolwiek staran żeby sciagnac gości.Wvhadząc do Restauracji moje wrazenia niezbyt dobre przypomina Bar Mleczny z lat 80 tych mina kelnerki obslugujacej zalobna z ktorej mozna bylo wywnioskowac ze pracuje tam za kare!!!Karta Menu to po prostu porażka jesli chodzi o to w jaki sposob jest zrobiona dwie kartki na ktorej moze bylo dostepnych 5 potraw a kelnerka nie ma zielonego pojecia o obsludze a o Gastronomi to juz wogole.Jedzenie ponizej przecietnej wiec Nie Polecam!!!

W
Wintex

Hej spróbować muszę te rybki haha hoho

G
Gość

Ja zrobię na święta faszerowane jajka, ryb nie będzie

G
Gość

palmowa niedziela niedlugo, trzeba poświęcic palemki

G
Gość

Która kiełabasa biala jest najlepsza? Pamso, Grot, czy moze inna?

G
Gość

Bardzo lubię gotować, często podpatruję, jak gotuje Magda Gessler i biorę sobie jej uwagi do serca

G
Gość

a ja wolę spagetti carbonarę

G
Gość

Nie przepadam za karpiami, wolę polędwicę z mintaja

G
Gość

Trochę brudno, ale smacznie

G
Gość

Uwielbia pieczonego pstrąga!

G
Gość

Muszę się tam wybrać

G
Gość

Uwielbiam szarlotkę z bitą śmietaną

Dodaj ogłoszenie