KARPIÓWKA ODOLANÓW PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MAGDY GESSLER [MENU, CENY, OPINIE]
KARPIÓWKA ODOLANÓW PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MAGDY GESSLER [MENU, CENY, OPINIE]
Właścicielami Zajazdu u Stefana przy ul. Krotoszyńskiej 25 w Odolanowie jest Ania i Stefan. Lokal powstał od prawie 7 lat temu. Miał być elegancką restauracją, w której można zjeść różnorodne potrawy, a stał się pijalnią piwa. Dlaczego? Menu było przemyślane i kucharka z umiejętnościami. Niestety do sukcesu zabrakło jednego... właścicieli.
Stefan wyjechał zarabiać na budowie, a Ania była w ciąży i nie mogła trzymać pieczy nad Zajazdem.
[sc]ODOLANÓW ZAJAZD U STEFANA PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI[/sc]
Po odchowaniu trzeciej córeczki, Ania wróciła do pracy w LOKALU. Jej wysiłek nie poszedł na marne, ale nie przyniósł oczekiwanych efektów. Co prawda Zajazd u Stefana przestał być postrzegany jako pijalnia piwa, ale przerodził się miejscową jadłodajnią. Mieszkańcy Odolanowa zaglądali tu tylko na obiady dnia w cenie 15 złotych za porcję. A przecież nie o to chodziło właścicielom. Magda Gessler ma sporo zastrzeżeń odnośnie organizacji pracy w przyszłej Karpiówce. Dlaczego żonie nie pomaga Stefan? Przecież to miał być wspólny biznes...
[sc]KARPIÓWKA ODOLANÓW I PRZEMIANY MAGDY GESSLER[/sc]
W trakcie Kuchennych Rewolucji zmienił się wystrój restauracji. Nad jej wejściem pojawił się szyld z napisem KARPIÓWKA (bo taką nazwę wybrała dla zajazdu u Stefana Magda Gessler). Stoły pokryły niebieskie obrusy, a na ścianach pojawiły się... karpie. Zrobiło się czysto, przytulnie i swojsko. Najważniejsze jednak, że menu Karpiówki zostało zrewolucjonizowane. Teraz prym wiodą ryby słodkowodne, a głównym daniem restauracji jest karp z Milicza podawany jako fawor, smażony w głębokim oleju z duszonymi ziemniakami z chrzanem oraz porcja kapusty po żydowsku.