Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 23
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Czy możemy to zmienić? Tak, jeśli zaczniemy od własnego...
fot. Grzegorz Gałasiński

Jak wykorzystać pieczywo i wędlinę, żeby nie wylądowały w koszu? Radzi Klaudia Budny

Czy możemy to zmienić? Tak, jeśli zaczniemy od własnego gospodarstwa. Bo niemal w każdym łódzkim domu codziennie jakieś produkty żywnościowe lądują w koszu.
Czy można temu zapobiegać? Jak żyć w zgodzie z zasadami „zero waste”? Wskazówek udzielała uczestnikom sobotnich warsztatów kulinarnych w Porcie Łódź Klaudia Budny, szefowa restauracji Nie Lada Restobar, finalistka programu MasterChef. Pod jej kierunkiem entuzjaści sztuki kulinarnej wspólnie przygotowywali, a potem zajadali kaszotto z warzywami korzeniowymi, zupę meksykańską, fritattę i placuszki z miąższu z wyciśniętej na sok marchwi.

Jak wykorzystać pieczywo i wędlinę, żeby nie wylądowało w koszu? Czytaj dalej

Zobacz również

Czytelnik szuka kierującej Mazdą. Chodzi o wypadek w Ławicy

Czytelnik szuka kierującej Mazdą. Chodzi o wypadek w Ławicy

SBB z Józefem Skrzekiem na czele zagra koncert plenerowy w Radomiu

SBB z Józefem Skrzekiem na czele zagra koncert plenerowy w Radomiu

Polecamy

Azjatycki lifting zrobisz sama w domu. Poznaj metodę Tanaka

Azjatycki lifting zrobisz sama w domu. Poznaj metodę Tanaka

Jak przeżyć majówkę za kółkiem i nie stracić auta?

Jak przeżyć majówkę za kółkiem i nie stracić auta?

Kosztuje niewiele, a działa cuda! Użyj jako krem do twarzy, rąk i stóp

Kosztuje niewiele, a działa cuda! Użyj jako krem do twarzy, rąk i stóp