5/11
Tłuszcz w postaci masła lub śmietany sprawia, że jajecznica...
fot. pixabay.com/rodeopix

Pomijanie tłuszczu w jajecznicy

Tłuszcz w postaci masła lub śmietany sprawia, że jajecznica ma kremową konsystencję. Błędem jest całkowite pomijanie tłuszczu, który jest nośnikiem smaku.

6/11
Błędem jest trzymanie jajecznicy na ogniu do ostatniej...
fot. pixabay.com/MAKY_OREL

Za późno wyłączona patelnia

Błędem jest trzymanie jajecznicy na ogniu do ostatniej chwili, aż będzie całkowicie wysmażona.

7/11
Częstym błędem jest rozbijanie jajek bezpośrednio na...
fot. pixabay.com/planet_fox

Błąd z rozbijaniem jajek na patelni

Częstym błędem jest rozbijanie jajek bezpośrednio na patelnię. Aby jajecznica była delikatna i puszysta, trzeba maksymalnie ją napowietrzyć w misce przy użyciu trzepaczki lub widelca.

8/11
Błędem jest całkowite pomijanie ziół w jajecznicy. Tuż przed...
fot. pixabay.com/kkolosov

Zioła do jajecznicy

Błędem jest całkowite pomijanie ziół w jajecznicy. Tuż przed podaniem warto posypać jajecznicę szczypiorkiem, bazylią lub posiekanym oregano.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Sławomira i Kajra tracą robotę w „Tak to leciało”. Kto ich zastąpi? ZDJĘCIA

Sławomira i Kajra tracą robotę w „Tak to leciało”. Kto ich zastąpi? ZDJĘCIA

Oto urocza Klaudia Adamek. To jedna z najpiękniejszych polskich lekkoatletek ZDJĘCIA

Oto urocza Klaudia Adamek. To jedna z najpiękniejszych polskich lekkoatletek ZDJĘCIA

Zapisy do szkół ponad podstawowych w Łodzi tylko do 21 maja

Zapisy do szkół ponad podstawowych w Łodzi tylko do 21 maja

Zobacz również

Oto najlepsze memy o Whisky! Międzynarodowy Dzień Whisky zobowiązuje

Oto najlepsze memy o Whisky! Międzynarodowy Dzień Whisky zobowiązuje

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!