5/6
Na farsz gęsi do pierogów doskonale sprawdzi się mięso z...
fot. pixabay.com

Pierogi z gęsią

Na farsz gęsi do pierogów doskonale sprawdzi się mięso z piersi lub udka, oczywiście ugotowanych wcześniej w bulionie. Przygotowane części należy zmielić i podsmażyć na patelni z dodatkiem cebuli i przypraw. Dla przykładu: na ciasto z 1 kg mąki sprawdzą się dwie piersi lub 3 duże udka. Pierogi gotujemy ok. 2 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

6/6
Gęś to tłuste, ale pożywne mięso. Doskonale sprawdzi się na...
fot. pixabay.com

Świąteczny rosół

Gęś to tłuste, ale pożywne mięso. Doskonale sprawdzi się na sycący rosół. Można w nim wykorzystać i łączyć wiele z podrobów - korpusy, żołądki, szyjki czy skrzydełka. Na 3 litry wody dobrze dodać kilka różnych części. Bulion składający się z mięsa, przypraw, kilku marchwi, pietruszek, selera i cebulki należy gotować m.in. 2,5 godziny na małym ogniu. W międzyczasie dobrze jest zdjąć szumowiny.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na shownews.pl

Zobacz również

Zostali ekoekspertami i dostali czerwone pelargonie!

Zostali ekoekspertami i dostali czerwone pelargonie!

Terytorialsi w Szkole Podstawowej nr 26. Uczniowie poznawali podstawy obronności

Terytorialsi w Szkole Podstawowej nr 26. Uczniowie poznawali podstawy obronności

Polecamy

Kończą się remonty na Chojnach i Rudzie Pabianickiej. ZDJĘCIA

Kończą się remonty na Chojnach i Rudzie Pabianickiej. ZDJĘCIA

Trener Widzewa Daniel Myśliwiec przed meczem z Lechem Poznań ZOBACZ WIDEO

Trener Widzewa Daniel Myśliwiec przed meczem z Lechem Poznań ZOBACZ WIDEO

Na ulicy Marmurowej psów nie ubywa, są nowe szczenięta do adopcji! ZDJĘCIA

Na ulicy Marmurowej psów nie ubywa, są nowe szczenięta do adopcji! ZDJĘCIA