Aby woda była delikatna i zachowała główne walory zdrowotne, należy ją umiejętnie filtrować. Dzięki wyzbyciu się nieprzyjemnego dodatku gorzkiego chloru nasze potrawy będą miały lepszy smak, zachowując przy tym swoje cenne wartości odżywcze.
To samo tyczy się napojów – kawy, koktajli owocowych, zimnych smoothies oraz lemoniady. Ugotowane na bazie takiej wody kasze i ryż nie wchłoną razem z nią nieprzyjemnych zapachów i nie popsują smaku głównego elementu obiadu.
Filtrowana woda jest szczególnie zalecana dla kobiet w ciąży oraz karmiących piersią, które w tym okresie wymagają szczególnej opieki i odpowiedniego nawodnienia. Filtry pozwalają również na zmiękczanie wody, co przekłada się na mniejszą ilość osadzającego się kamienia, nie pozbawiając jej przy tym cennych jonów wapnia i magnezu.
Floyd Mayweather Jr vs. Manny Pacquiao 2015 na żywo transmisja online
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Czy to Edzia z "Królowych życia" pomogła w obnażeniu Dagmary? Jest jeden szczegół
- Jak mieszka Paulina Sykut-Jeżyna? Ma balkon o powierzchni nowej kawalerki [ZDJĘCIA]
- Popek na tronie z pustaków. Tak żyje po odejściu z "Pytania na Śniadanie" [ZDJĘCIA]
- Narożna przeszła poważną operację. Latami ukrywała dolegliwości po porodzie