9/20
Gdy ciasto będzie się piec, przygotuj warstwę brzoskwiniową.
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto makowa panienka. Krok 8

Gdy ciasto będzie się piec, przygotuj warstwę brzoskwiniową.

10/20
Brzoskwinie odsącz z syropu i zmiksuj blenderem. Żelatynę...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto makowa panienka. Krok 9

Brzoskwinie odsącz z syropu i zmiksuj blenderem. Żelatynę namocz w gorącej wodzie i mieszaj, aż się dobrze rozpuści. Do brzoskwiń dodaj sok z cytryny i żelatynę i dokładnie wymieszaj. Spróbuj masę i w razie potrzeby dodaj cukier. Odstaw masę brzoskwiniową do lodówki.

11/20
Zrób krem: z pół litra mleka odlej około pół szklanki, a...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto makowa panienka. Krok 10

Zrób krem: z pół litra mleka odlej około pół szklanki, a resztę zagotuj z cukrem i wanilią. Do odlanego mleka dodaj obie mąki i dokładnie wymieszaj.

12/20
Gdy mleko się zagotuje, zmniejsz gaz i wlej mieszankę mleka...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto makowa panienka. Krok 11

Gdy mleko się zagotuje, zmniejsz gaz i wlej mieszankę mleka z mąkami, ciągle mieszając. Pogotuj krem ok. 2 min, mieszając, by się nie przypalił. Wystudź.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!

Aleksandra Gryka nie będzie już siatkarką ŁKS Commercecon

Aleksandra Gryka nie będzie już siatkarką ŁKS Commercecon

Terytorialsi w Szkole Podstawowej nr 26. Uczniowie poznawali podstawy obronności

Terytorialsi w Szkole Podstawowej nr 26. Uczniowie poznawali podstawy obronności

Zobacz również

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!

Terytorialsi w Szkole Podstawowej nr 26. Uczniowie poznawali podstawy obronności

Terytorialsi w Szkole Podstawowej nr 26. Uczniowie poznawali podstawy obronności