Lekarze namawiają do jedzenia białego mięsa, najlepiej drobiowego po to by chronić swój organizm przed nadmiernie wysokim cholesterolem i chorobami serca. Nie wiem, czy wygłaszając taką opinię sprawdzili jaki w polskich sklepach jest drób. Ostatnio kupiłem na szybki obiad udka z kurczaka. Cena szokująco niska, bo kosztowały 4,50 zł za kilogram.
Niestety, bez dużej ilości przypraw, zjeść się ich nie dało. Jaka cena, takie mięso. Nie wiem co producenci drobiu dają do jedzenia fermowym kurczakom, ale na pewno nie jest to coś co poprawia ich smak. Obawiam się, że białe, kurze mięso jest zdrowe tylko z kur wolno żyjących. A takich w sklepach raczej nie ma. Nie oznacza to jednak, ze kupując osiem razy droższą wołowinę poczujemy w ustach tak istotną różnicę. Najsmaczniejsza jest dziczyzna, ale zdemoralizowani hodowlanymi produktami, które są miękkie i delikatne, możemy mieć problem z zaakceptowanim ich wyrazistego smaku i twardości.
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"