MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Co na święta gotowano w Łódzkiem?

(tm)
Jak wykazało badanie konsumenckie przeprowadzone przed Bożym Narodzeniem przez firmę Millward Brown na zlecenie marki Winiary, najchętniej przygotowywaną w województwie łódzkim na święta potrawą były pierogi z kapustą i grzybami.

Aż 81 procent mieszkańców wskazało właśnie na to danie jako obowiązkowy element bożonarodzeniowego jadłospisu. Wielu mieszkańców regionu chętnie przyrządza także śledzie – stanowiły one ważną część wigilijnej kolacji w 79 procentach domów, a podawane były na wiele różnych sposobów: pod pierzynką, w śmietanie, jako śledziowy tatar. Aż 61 procent mieszkańców Łódzkiego jada w święta... sałatki warzywne, a ponad połowa barszcz czerwony. Ryba po grecku była serwowana w Wigilię w 41 procentach domów, a karp w galarecie w prawie 20 procentach.

BOŻE NARODZENIE 2015: KTÓRE SKLEPY SĄ DZIŚ OTWARTE? JAKIE SKLEPY CZYNNE W ŚWIĘTA?

Śmiertelny wypadek w Tatrach. Turysta spadł z 200 metrów [TVN24/x-news]:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany