MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Makaron z rzodkiewkowym pesto [PRZEPIS]

pij
Makaron z pesto z liści rzodkiewek  - danie proste, lecz zachwycające smakiem.
Makaron z pesto z liści rzodkiewek - danie proste, lecz zachwycające smakiem. pij
Sezon na rzodkiewki w pełni. Jednak nawet najwięksi wielbiciele tych pikantnych kuleczek nie zawsze wiedzą, że jadalne i bardzo smaczne są również ich liście, z których przyrządzać można sałatki, pyszną zupę lub pesto idealne do makaronu na szybki wiosenny obiad.

* Pomysł na błyskawiczny wiosenny obiad
* Rzodkiewka nieco inaczej

Składniki:

* 1 pęczek liści rzodkiewki

* 1 łyżka drobno posiekanych migdałów

* dwie łyżki startego twardego sera, np. parmezanu

* 2 ząbki czosnku

* 2-3 łyżki oliwy z oliwek

* sól, pieprz

Przygotowanie:

Liście rzodkiewek należy starannie umyć, po czym wraz z migdałami, serem, czosnkiem i oliwą zblendować na gładką masę, dodając do smaku sól i pieprz. Tak powstałe pesto wystarczy wymieszać z ugotowanym makaronem i obiad gotowy!

Bardzo ładny dla oka efekt uzyskuje się siekając drobno listki rzodkiewki przed połączeniem ich z resztą składników (można do tego użyć moździerza lub ugnieść łyżką w miseczce). Pesto można przechowywać przez kilka dni.

15 MAJA 2016. JAK SĄ CZYNNE SKLEPY W ŚWIĘTO. CZYNNE SKLEPY ŁÓDŹ. ZIELONE ŚWIĄTKI SKLEPY

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany