Żurek z kiełbasą i chrzanem - koniecznie na Wielkanoc!

mj
Biała kiełbasa i żurek to podstawa Jarosław Ziarek
Trwają przedświąteczne zakupy. Do podstawowych produktów, niezbędnych w kuchni przed Wielkanocą, należą żurek i chrzan.

* Łodzianie przygotowują się do wielkiego świątecznego gotowania

* Barszcz biały oraz chrzan są na Wielkanoc obowiązkowe.

- Klienci poszukują dobrego, prawdziwego żuru czy barszczu na zakwasie, bo to właśnie z nich gotuje się najlepszą zupę na święta - mówi Krystyna Delicka, pracująca w sklepie mięsnym przy Bałuckim Rynku w Łodzi. - Oferujemy barszcz w półlitrowych butelkach, naprawdę wysokiej jakości. Jego receptura była opracowywana i udoskonalana przez kilka lat.

Za butelkę płaci się 4,50 zł.

Wielkanocną zupę gotujemy oczywiście na wywarze z białej surowej kiełbasy. Podajemy ją z jajkiem oraz z chrzanem. Chrzan powinien mieć swoją moc. Niektórzy sami będą go ucierać, ale większość kupi gotowy w słoiku, najlepiej bez konserwantów.z

KRÓTKIE, ŚMIESZNE WIERSZYKI WIELKANOCNE 2016

L'AMORE KIELCE KUCHENNE REWOLUCJE I MAGDA GESSLER WE WŁOSKIEJ RESTAURACJI

](http://www.expressilustrowany.pl/ "ZOBACZ TEŻ FILM- Zamachy w Brukseli. Mieli bomby w walizkach (autorDzień Dobry TVN/x-news)