Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zagraniczni studenci robili polskie przysmaki [zdjęcia]

(PIJ)
W menu znalazły się pierogi ruskie, pierogi z mięsem oraz pierogi z kapustą  i grzybami.
W menu znalazły się pierogi ruskie, pierogi z mięsem oraz pierogi z kapustą i grzybami. Łukasz Kasprzak
Piętnaścioro zagranicznych studentów Uniwersytetu Łódzkiego - z Azerbejdżanu, Brazylii, Chin, Ekwadoru, Gruzji, Hiszpanii, Kazachstanu, Kolumbii, Rosji, Turcji i Ukrainy - zgłębiało od podstaw tajniki wyrobu... polskich pierogów. Warsztaty pierogowe zorganizowali dla nich w sobotę właściciele sieci barów bistro Rajskie Jadło, których do takiej nietypowej lekcji zainspirowała wystawa University Diversity (Różnorodny Uniwersytet), przedstawiająca portrety studentów innych nacji.

- Po raz pierwszy próbowałam pierogów właśnie w Polsce - przyznaje Tamara Tokolova z Ukrainy. - Wasza kuchnia jest dość podobna do ukraińskiej, chociaż my nie używamy niektórych produktów, które pojawiają się w polskich daniach. Na przykład kiszona kapusta w pierogach jest dla mnie czymś niezwykłym.

ROSSMANN PROMOCJE 2017 KOSMETYKI 49% TAŃSZE PROMOCJE W ROSSMANNIE
KSW NA NARODOWYM KSW 39 COLOSSEUM TRANSMISJA, GDZIE OGLĄDAĆ NA ŻYWO, ONLINE
WYNIKI LOTTO 22.04.17
GAR NA GAZIE GŁOGÓWEK [MENU, CENY, OPINIE] PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
UCHO PREZESA 13 NA YOUTUBE KTO ODWIEDZI PREZESA W 13 ODCINKU?
AGENT GWIAZDY 2 KTO ODPADŁ Z ODCINKA 11.04.17? KTO JEST AGENTEM?

ZOBACZ FILM Maraton DOZ

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany