– Największe zainteresowanie tego typu ofertami pojawia się jednak po 6 grudnia, kiedy ludzie zaczynają bardziej intensywnie przygotowywać się do świąt – mówi Anna Musialik, manager jednej z łódzkich restauracji.
Łodzianie, którzy nie mają czasu lub ochoty samodzielnie przygotowywać świąt, mogą zamówić w łódzkich restauracjach zarówno potrawy wigilijne, jak i mięsa na świąteczny obiad oraz ciasta. Najczęściej trzeba zamówić przynajmniej cztery porcje każdego dania.
Porcja zupy z suszonych grzybów kosztuje 14 zł, barszczu czerwonego z uszkami 12 zł, 5 sztuk pierogów z kapustą i grzybami 12 zł, 100 g ryby po grecku 12 zł, 100 g śledzi w oleju 10 zł. Za kilogram pieczonych mięs (np. schabu lub karczku) trzeba zapłacić 60 zł. Świąteczny tort ozdobiony bożonarodzeniowymi akcentami kosztuje 100 zł za kilogram.
Wiele restauracji ma także w swojej ofercie organizację firmowych spotkań wigilijnych. Koszt takiej usługi zależy zazwyczaj od menu, które wybierze zamawiający.
– Mamy oferty w cenie od 65 do 95 zł od osoby. Menu obejmuje dania na ciepło, dania na zimno oraz deser – mówi Dariusz Sojka z klubu w centrum Łodzi.
Imperium Długi Wąż Przasnysz Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler [menu, adres, opinie]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"