Imperium Długi Wąż Przasnysz Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler [menu, adres, opinie]

(ls)
Tak wyglądała restauracja Imperium w Przasnyszu przed Kuchennymi Rewolucjami Magdy Gessler.
Tak wyglądała restauracja Imperium w Przasnyszu przed Kuchennymi Rewolucjami Magdy Gessler. screen
Restauracja Imperium przy ul. Leszno 50 a w miejscowości Przasnysz (woj. mazowieckie) -tutaj dotarła Magda Gessler w kolejnym odcinku programu Kuchenne Rewolucje. Zrewolucjonizowany lokal zyskał nową nazwę Długi Wąż i szansę na odrodzenie. Czy właściciel dawnego Imperium (restauracji Długi Wąż w Przasnyszu) sprosta wyzwaniu?

Przasnysz, Imperium i Kuchenne Rewolucje

Restauracja Imperium jest częścią kompleksu wypoczynkowego przy ul. Leszno 50 a w Przasnyszu, który oferuje nocleg i -chciałoby się powiedzieć smaczne - jedzenie. Hotel i restauracja Imperium to królestwo Dariusza Barłożka, który jest właścicielem tego obiektu. Pan Darek poza imponującym obiektem jest w posiadaniu także pięciu samolotów. Choć właściciel chęci ma dużo, jakoś nie udaje mu się przyciągnąć tłumów do Imperium... Dlaczego tak się dzieje? Zdaniem właściciela zrewolucjonizowanego lokalu Długi Wąż, jego pracownicy niechętnie wywiązują się ze swoich obowiązków. Czy rzeczywiście tak się dzieje? Czy to wina pracowników, że w Imperium w Przasnyszu brakuje gości?
Magda Gessler wraz z ekipą filmowców odwiedziła Imperium w Przasnyszu w pierwszych dniach września. Jak zwykle pojawiła się z kamerą w hotelowej restauracji, otworzyła menu i zamówiła kilka potraw. Przasnyskie Imperium oferuje swoim klientom dania kuchni polskiej. W menu nie brakuje tradycyjnych polskich specjałów jak bigos, golonka, czy schabowy. "Nasze potrawy przyrządzane są na miejscu przez najlepszych kucharzy, z najwyżej klasy produktów - wszystko po to, by zaspokoić Państwa kulinarne oczekiwania." - można przeczytać w menu Imperium. Czy dania serwowane w później nazwanym lokalu Długi Wąż przypadły prowadzącej Kuchenne rewolucje do gustu?

-Wygląda jak oko wołu. - stwierdziła restauratorka kosztując zaserwowaną jej golonkę.

Bufet Country Kobiór w Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler

Kuchenne rewolucje w Imperium

Podczas Kuchennych Rewolucji nie mogło obejść się bez słów ostrej krytyki. Jurorka programu MasterChef wytknęła błędy popełniane przez pracowników, zauważyła nieprawidłowe receptury przyrządzanych potraw, brudne garnki i patelnie i okropny wystrój wnętrza. Wraz z ekipą pracowników zerwała zakurzone firany i zdjęła niepotrzebne gadżety.
-Trafiła kosa na kamień. -komentował spokojnie pan Darek rewolucję przeprowadzaną w Imperium.
Znana restauratorka zauważyła, że problem Imperium (później Długiego Węża) tkwi, gdzieś indziej. Mianowicie w skąpstwie właściciela, który płaci swoim pracownikom ...3 zł za godzinę pracy.
-Ale jej to odpowiada, jakby jej nie odpowiadało, to by nie pracowała. -usprawiedliwiał się właściciel lokalu przy ul. Leszno przed Gessler.

-On myśli, ze jest panem i władcą - komentowali pracownicy pana Darka. Na takie traktowanie pracowników Magda Gessler odpowiedziała strajkiem. Szalejąca w Długim Wężu restauratorka zarządziła protest.

-To jest chore! - denerwował się pan Darek. -Takiej współpracy to ja nie chcę.
Czy Magdzie Gessler uda się okiełznać temperament i upór właściciela lokalu Długi Wąż? Czy będzie zgoda?

Przasnysz, Długi Wąż zamiast Imperium

"Zaufanie to podstawa"- z takiego założenia wyszła Magda Gessler wymyślając terapię dla właściciela Imperium i jego pracowników. Kelnerki i kucharze zostali poddani próbie odwagi. Podczas Kuchennych Rewolucji zorganizowano lot dla ekipy Imperium z niezawodnym pilotem - pracodawcą. Podczas lotów panie z Imperium, szczególnie te, które mają lęk wysokości, musiały zaufać właścicielowi lokalu Długi Wąż. Nie obeszło się bez krzyków, emocji i łez. Na szczęście wszyscy szczęśliwie wylądowali. Czy po takiej dawce przeżyć atmosfera panująca w Imperium oczyści się. Wszystko wskazuje, że tak. Szczególnie, że autorką całego zamieszania jest Magda Gessler.

Długi Wąż [menu]

Po Kuchennych Rewolucjach zmieniła się nazwa restauracji. Zamiast Imperium na szyldzie widnieje nazwa Długi Wąż. Skąd pomysł na taką nazwę lokalu? Wszystko przez boa dusiciela, który mieszka w restauracji i, w którego towarzystwie stołują się goście. Poza nastawieniem pana Darka, Magda Gessler także odmieniła wnętrze lokalu i przede wszystkim kartę menu...Specjalnością Długiego Węża w Przasnyszu jest natomiast kaczka z kaszą, grzybami i wątróbką, podawana na pajdzie chleba. Pół kaczki na pajdzie chleba z nadzieniem z kaszy i borowików w restauracji Długi Wąż kosztuje 50 zł
Przystawki kosztują od 15 zł w górę to np. tatar, flaki, czy kaszanka zapiekana z jabłkiem i słoniną.
Co o menu Długiego Węża sądzą klienci? Jakie są ich opinie?

-Zamówiłam potrawę polecaną przez Magdę Gessler. Smakuje wyśmienicie. Z pewnością tu wrócę. -mówi Jadwiga, mieszkanka Przasnysza.
-Lokal zyskał fajniejsze wnętrze, obsługa jest miła i uśmiechnięta. A w powietrzu unosi się zapach pysznej kuchni. - dodaje mąż pani Jadwigi.

Księgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.plKsięgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.plKsięgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.pl

Księgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.plKsięgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.plKsięgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.pl

Wideo

Komentarze 22

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

n
nik

GÓWNO, GÓWNO WIELKIE gówno z właściciela jak mu k**** nie wstyd nosić imię Dariusz ,powinien się nazywać PINOKIO.......................

g
głodna

Byliśmy z mężem w tej restauracji na rocznicy ślubu, pierwsze wrażeni-okropnie nie miły zapach panujący w lokalu, wystrój straszny,jedzenie WSTRĘTNE, flaki -żółty sztuczny tłuszcz, bez smaku, nie zjadłam,karkówka dosłownie śmierdząca,mąż tego nie zjadł, Pani ,,kelnerka,, ubrana jak w knajpie country z ogromnymi szponami, które aż wkłada w talerz, wystrój-zielona stara szmata przypięta na różnokolorowe pinezki, pozwalamy sobie na wyjście do restauracji bardzo rzadko i przepadło ciężko zarobione 100zł, bo jeść się tego nie da, jakby Pani Gessler tam ponownie zawitała, zaraz musieli by ją zdjąć z tej restauracyjnej reklamy.. KATEGORYCZNIE NIE POLECAM,

k
kaz

proszę o informację od ludzi mieszkających w przasnyszu czy warto zajechać do tej knajpki

a
arek

Tragedia! !!! Ponad półtorej godziny czekania i nawet zupy nie dostaliśmy. Na pytanie o to kiedy otrzymamy jedzenie pani odparła że to nie od niej zależy. Właściciel siedzi obok i udaje że to nie jego firma. Żenada na maxa. Jeszcze nigdy w życiu nie wyszedłem przed otrzymaniem jedzenia. Tam był pierwszy raz. Omijanie tę spelunę z daleka!!!!!

R
Rafi

Niestety jedzenie tragiczne. Wzięliśmy rożne dania ŻADNEGO nie dało sie zjeść ze smakiem, nawet ziemniaki były niedogotowane. Stanowczo odradzam to miejsce.

m
ma

Bardzo przepraszam i szanuje Panią Magde gessler ale to jedzienie w długim wężu to gówno.
Po wizycie wymiotowałem i czułem się tragicznie poprostu gówno

m
marcin

witam niestety miałem tę wątpilwą przyjemność być w hotelu imperium nocka calłkiem ale o śniadaniu zapomnieli zamiast na 8.00 zjadłem o 9.45 nikogo nie było ani na recepcji ani w knajpie właściciel na mega kacu nawet nie wiedział o co chodzi dopiero księgowa nas ugościła fajnym śniadaniem i za to jej dziękuje na to wygląda że właściciel się nic nie zmienił to pozer i lans nic więcej nie polecam

s
smakosz

Wczoraj mialem przyjemnosc byc na kolacji z żoną. Lokal sprawia wrażenie przyjemnie choc jest kilka el. do poprawki. Zamówilismy tatara i kaczke. Tatar pierwsza klasa "polecam" kaczka po dlygim oczekiwaniu dotarla smakowicie wyglądająca. Prawdziwe borowiki, świeży koper, delikatne mieso ( niestety bla odmrazana) nadzienie czyli kasza miala grudki lodu - i tu czar prysł, choc musze ptzyznac ze całość ladnie i smacznie podane. Mysle że jak popracuja nad rozmrazaniem albo nad brakim mnożenia to bedzie ok.

s
super men

Burak zalatwil sobie papiery ze jest chory na zoltaczki i go nie wsadzili do pudla GWALCICIEL

r
rasowa pomoc kuchenna :D

"po 5 min oczekiwania" interwencja?
nie dziwne ze jedzenie bylo do niczego, gosc reestauracji ktory po 5 minutach zaczyna sie awanturowac moze liczyc jedynie na litosciwe resztki z kuchni z ewentualna "wkladka" z plynow biologicznych obslugi ;)
na szacunek trzeba sobie zasluzyc ....

g
gość

W niedzielę wybraliśmy się całą rodziną do restauracji "długi wąż" mimo tego że wszystkie stoliki były zajęte i kilka kolejnych osób jeszcze czekały na wolny stolik to kelnerki były bardzo miłe i uśmiechnięte. Zamówiliśmy kaczki, tatary i flaki tak jak polecała pani Magda. Czekaliśmy długo, ale opłacało się. Wszystko było bardzo smaczne napewno tam wrócimy i polecamy wszystkim tą restaurację.

h
hmm

Kurcze, jestem zupelnie z innego zakątka polski, kompletnie nie znam sytuacji, ale po obejrzeniu tego odcinka, widać po kolesiu, to zbok! Najlepsza sytuacja do weryfikacji, gdy leci razem z Monika samolotem, ta przezywa jakby orgazm, gosc nie spuszcza :D z niej wzroku i po wyjsciu mowi, że ona się najlepiej do tego nadaje? Przypadek?

g
gość

po emisji programu w niedzilę 23 12 014 zawitałem do lakalu z żoną na obiad to co zastałem to pełna porażka obrusy brudne i totalnie wymięte ,obsługa zupełnie niekompetentna i wolna nie podano jednej łyżki a po 5 min oczekiwania i po interwencji pani stwierdziła ,,że zapomniała ,dania zimne ,smak taki sobie no może kaczka jakoś się obroniła rachunek 94pln za kaczkę ,zimne flaki .przystawkę mięsną i frytki nie polecam

d
doktor

Lecz sie czlowieku,zglos sie do poradni zdrowia psychicznego,lub innego zakladu,edzej pewnie Ty zdechniesz,z braku pracy,lub flustracji ktora zajela caly Twoj chory oganizm.

m
magda g

ta pani już sie wyplaiła nie sądzicie tak ?

Dodaj ogłoszenie