Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Imperium Długi Wąż Przasnysz Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler [menu, adres, opinie]

(ls)
Tak wyglądała restauracja Imperium w Przasnyszu przed Kuchennymi Rewolucjami Magdy Gessler.
Tak wyglądała restauracja Imperium w Przasnyszu przed Kuchennymi Rewolucjami Magdy Gessler. screen
Restauracja Imperium przy ul. Leszno 50 a w miejscowości Przasnysz (woj. mazowieckie) -tutaj dotarła Magda Gessler w kolejnym odcinku programu Kuchenne Rewolucje. Zrewolucjonizowany lokal zyskał nową nazwę Długi Wąż i szansę na odrodzenie. Czy właściciel dawnego Imperium (restauracji Długi Wąż w Przasnyszu) sprosta wyzwaniu?

Przasnysz, Imperium i Kuchenne Rewolucje

Restauracja Imperium jest częścią kompleksu wypoczynkowego przy ul. Leszno 50 a w Przasnyszu, który oferuje nocleg i -chciałoby się powiedzieć smaczne - jedzenie. Hotel i restauracja Imperium to królestwo Dariusza Barłożka, który jest właścicielem tego obiektu. Pan Darek poza imponującym obiektem jest w posiadaniu także pięciu samolotów. Choć właściciel chęci ma dużo, jakoś nie udaje mu się przyciągnąć tłumów do Imperium... Dlaczego tak się dzieje? Zdaniem właściciela zrewolucjonizowanego lokalu Długi Wąż, jego pracownicy niechętnie wywiązują się ze swoich obowiązków. Czy rzeczywiście tak się dzieje? Czy to wina pracowników, że w Imperium w Przasnyszu brakuje gości?
Magda Gessler wraz z ekipą filmowców odwiedziła Imperium w Przasnyszu w pierwszych dniach września. Jak zwykle pojawiła się z kamerą w hotelowej restauracji, otworzyła menu i zamówiła kilka potraw. Przasnyskie Imperium oferuje swoim klientom dania kuchni polskiej. W menu nie brakuje tradycyjnych polskich specjałów jak bigos, golonka, czy schabowy. "Nasze potrawy przyrządzane są na miejscu przez najlepszych kucharzy, z najwyżej klasy produktów - wszystko po to, by zaspokoić Państwa kulinarne oczekiwania." - można przeczytać w menu Imperium. Czy dania serwowane w później nazwanym lokalu Długi Wąż przypadły prowadzącej Kuchenne rewolucje do gustu?

-Wygląda jak oko wołu. - stwierdziła restauratorka kosztując zaserwowaną jej golonkę.

Bufet Country Kobiór w Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler

Kuchenne rewolucje w Imperium

Podczas Kuchennych Rewolucji nie mogło obejść się bez słów ostrej krytyki. Jurorka programu MasterChef wytknęła błędy popełniane przez pracowników, zauważyła nieprawidłowe receptury przyrządzanych potraw, brudne garnki i patelnie i okropny wystrój wnętrza. Wraz z ekipą pracowników zerwała zakurzone firany i zdjęła niepotrzebne gadżety.
-Trafiła kosa na kamień. -komentował spokojnie pan Darek rewolucję przeprowadzaną w Imperium.
Znana restauratorka zauważyła, że problem Imperium (później Długiego Węża) tkwi, gdzieś indziej. Mianowicie w skąpstwie właściciela, który płaci swoim pracownikom ...3 zł za godzinę pracy.
-Ale jej to odpowiada, jakby jej nie odpowiadało, to by nie pracowała. -usprawiedliwiał się właściciel lokalu przy ul. Leszno przed Gessler.

-On myśli, ze jest panem i władcą - komentowali pracownicy pana Darka. Na takie traktowanie pracowników Magda Gessler odpowiedziała strajkiem. Szalejąca w Długim Wężu restauratorka zarządziła protest.

-To jest chore! - denerwował się pan Darek. -Takiej współpracy to ja nie chcę.
Czy Magdzie Gessler uda się okiełznać temperament i upór właściciela lokalu Długi Wąż? Czy będzie zgoda?

Przasnysz, Długi Wąż zamiast Imperium

"Zaufanie to podstawa"- z takiego założenia wyszła Magda Gessler wymyślając terapię dla właściciela Imperium i jego pracowników. Kelnerki i kucharze zostali poddani próbie odwagi. Podczas Kuchennych Rewolucji zorganizowano lot dla ekipy Imperium z niezawodnym pilotem - pracodawcą. Podczas lotów panie z Imperium, szczególnie te, które mają lęk wysokości, musiały zaufać właścicielowi lokalu Długi Wąż. Nie obeszło się bez krzyków, emocji i łez. Na szczęście wszyscy szczęśliwie wylądowali. Czy po takiej dawce przeżyć atmosfera panująca w Imperium oczyści się. Wszystko wskazuje, że tak. Szczególnie, że autorką całego zamieszania jest Magda Gessler.

Długi Wąż [menu]

Po Kuchennych Rewolucjach zmieniła się nazwa restauracji. Zamiast Imperium na szyldzie widnieje nazwa Długi Wąż. Skąd pomysł na taką nazwę lokalu? Wszystko przez boa dusiciela, który mieszka w restauracji i, w którego towarzystwie stołują się goście. Poza nastawieniem pana Darka, Magda Gessler także odmieniła wnętrze lokalu i przede wszystkim kartę menu...Specjalnością Długiego Węża w Przasnyszu jest natomiast kaczka z kaszą, grzybami i wątróbką, podawana na pajdzie chleba. Pół kaczki na pajdzie chleba z nadzieniem z kaszy i borowików w restauracji Długi Wąż kosztuje 50 zł
Przystawki kosztują od 15 zł w górę to np. tatar, flaki, czy kaszanka zapiekana z jabłkiem i słoniną.
Co o menu Długiego Węża sądzą klienci? Jakie są ich opinie?

-Zamówiłam potrawę polecaną przez Magdę Gessler. Smakuje wyśmienicie. Z pewnością tu wrócę. -mówi Jadwiga, mieszkanka Przasnysza.
-Lokal zyskał fajniejsze wnętrze, obsługa jest miła i uśmiechnięta. A w powietrzu unosi się zapach pysznej kuchni. - dodaje mąż pani Jadwigi.

Księgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.plKsięgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.plKsięgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.pl

Księgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.plKsięgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.plKsięgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany