MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
MROŻONE BROKUŁY...
fot. unsplash.com

Tych produktów lepiej nie kupować mrożonych. One są dużo gorsze po zamrożeniu. Tak radzą szefowie kuchni

MROŻONE BROKUŁY
Wszyscy szefowie kuchni zgadzają się co do tego, że brokuły najlepiej kupować świeże. Ich zdaniem mrożone brokuły stają się żałośnie papkowate po ugotowaniu. Poza tym uważają, że w paczkach mrożonych brokułów często więcej jest łodyg niż różyczek. Łodygi zaś po ugotowaniu są gumowate i kiepskiej jakości.

Brokuły to delikatne warzywo, które traci dużo smaku po zamrożeniu. Traci też swoje składniki odżywcze. Zamrażanie może tworzyć kryształki lodu i rozerwać komórki, przez co sprzyja utracie składników odżywczych.

Zobacz również

Real Madryt zdobywa po raz piętnasty Ligę Mistrzów

Real Madryt zdobywa po raz piętnasty Ligę Mistrzów

Dni Chrzanowa 2024. Zespół Happysad porwał publiczność. Zobacz zdjęcia

Dni Chrzanowa 2024. Zespół Happysad porwał publiczność. Zobacz zdjęcia

Polecamy

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!

Jakie auta będą musiały posiadać od lata system monitoringu uwagi kierowcy?

Jakie auta będą musiały posiadać od lata system monitoringu uwagi kierowcy?

Dwaj rosyjscy łyżwiarze figurowi zgłosili akces do reprezentowania Polski

Dwaj rosyjscy łyżwiarze figurowi zgłosili akces do reprezentowania Polski