Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU]

(ls)
TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU]
TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU] TBILISI
Przy ul. Puławskiej 24 na warszawskim Mokotowie mieści się restauracja TBILISI specjalizująca się w kuchni gruzińskiej. Przynajmniej w teorii, bo w praktyce serwowane gruzińskie dania pozostawiają wiele do życzenia. Pewnego dnia do TBILISI przybywa MAGDA GESSLER oraz ekipa KUCHENNYCH REWOLUCJI. Czy znana restauratorka odmieni gruzińską restaurację? Czy zmodyfikuje MENU TBILISI? To wszystko w programie KUCHENNE REWOLUCJE.

TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU]

KATOWICE: BISTRO BZIK [OPINIE, MENU]

Założycielką restauracji TBILISI na warszawskim MOKOTOWIE jest pani Zina. Kobieta potrafiła gotować, miała smak i umiejętności. Dzięki temu TBILISI było bardzo popularnym lokalem nie tylko wśród znawców kuchni gruzińskiej. Niegdyś do TBILISI schodziły się tłumy. nie tylko z Mokotowa, ale z całej warszawy.

TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU]

Po śmierci pani Ziny TBILISI prowadziły jej trzy córki. Żadna z nich nie przykładała się za bardzo do interesu. Brakowało serca do przyrządzanych dań, doboru odpowiednich składników i... profesjonalnej obsługi. Na ten ostatni czynnik najbardziej narzekali gości. Na stronach internetowych zaczęły pojawiać się nieprzyjemne słowa krytyki na temat TBLISI nawiązujące głównie do długiego czasu oczekiwania na posiłki, później na rachunek. Poza tym lokal był często zamknięty. Nawet jeśli ktoś przyjechał na obiad do TBILISI, to bezskutecznie szarpał za klamkę. Nic dziwnego, że gości ubyło.

TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU]

Temperamentne siostry sfrustrowane upadającym biznesem ich mamy, poprosiły o pomoc MAGDĘ GESSLER i ekipę KUCHENNYCH REWOLUCJI. Znana restauratorka nie odmówiła im i przybyła do TBILISI z ekipą filmowców. Jak przebiegła kilkudniowa terapia lokalu? Czy Magda Gessler była w stanie naprawić Tbilisi? Czy doświadczenie znanej restauratorki pomoże się przebić lokalu w Warszawie, gdzie rynek gastronomiczny jest bardzo konkurencyjny?

RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU]

-Straszne pomyje. Daleko do Gruzji, bardzo daleko..- stwierdziła już podczas pierwszej wizyty w restauracji Tbilisi w Warszawie Magda Gessler.
Zdecydowanie dania, które zaserwowały siostry Magdzie Gessler, nie przypadły jej do gustu.
-Żadna z nas nie jest kucharzem- usprawiedliwiała się jedna z właścicielek lokalu.

TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU]

Podczas rewolucji Magda Gessler zajrzała w każdy zakamarek Tbilisi- za bar, do lodówki i szafek kuchennych. Przetestowała umiejętności kulinarne trzech sióstr i wymyśliła! Nie obyło się bez nerwów i latających garnków. Na szczęście opłacało się. Magda Gessler postanowiła, że nazwa TBILISI pozostanie, a najwięcej dań wprowadzi do MENU lokalu rzy ul. Puławskiej na Mokotowie.

Magda Gessler w Carrefourze przy Przybyszewskiego [FILM, zdjęcia]

TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU]

CZARDASZ GDAŃSK KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, CENY]

- Bardzo lubię gruzińską kuchnię, bo znajdują się tam moje ulubione składniki - baranina, kolendra, granaty, bakłażany i sery. Do tego gruzińskie wina! Pycha. -ocenia restaurację Tbilisi na warszawskim Mokotowie pani Kamila.- Mają też bardzo dobry wybór gruzińskich przystawek, różne pasty i sery. Minus tego miejsca to czas oczekiwania na wszystko - kartę, danie, rachunek.

-Katastrofalna obsługa. Oczekiwanie na danie 40minut!!!-dopowiada chłopak pani Kamili.

TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU]

-Pyszne chacziapuri i kaurma. Bardzo zasmakowały mi też zupy. Musze przyznać, że z szaszłykami kucharz też nieźle sobie radzi. Nie da się jednak tego porównać do prawdziwego szaszłyka gruzińskiego. -pisze z kolei pan Klaudiusz, turysta z Anglii. -Najgorsze jednak, że w Tbilisi nie można zamówić alkoholu!

TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU]

-Kuchnia w Tbilisi jest prosta i niedroga i sycąca. Porcje są solidne, ceny zaś wręcz odwrotnie. Obsługa jest przemiła i ma sporo cierpliwości do klientów, którzy wypytują o składniki poszczególnych dań. -mówi Jagoda, którą do Tbilisi zaprosił znajomy. Pani Jagoda nie żałuje.

-Często lokal nie pracuje według podanych na drzwiach godzin i to wszystko trochę irytuje.-zarzuca właścicielom pani Magda. -Nie wiem, czy kiedykolwiek tu wrócę.

TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU]

W MENU TBILISI W WARSZAWIE zdecydowanie widać orzechy. Te owoce praktycznie dodawane są do wszystkiego: do przekąsek, dań głównych i orzechów.

MENU TBILISI:
Smażone plasterki bakłażanu z włoskimi orzechami lub czosnkiem i pietruszką
Pieczarki nadziewane pastą z włoskich orzechów
Grillowana papryka nadziewana pastą z włoskich orzechów
Szpinak lub fasola szparagowa lub por przyprawione orzechami włoskimi i ziołami gruzińskim
KUCZMACZI, czyli Podroby w orzechach

TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU]

MENU od poniedziałku do soboty
CHACZAPURI IMENETINSKIE, ADŻARSKIE, MENGRELSKIE
LULA KABABI, czyli GRILLOWANA, MIELONA BARANINA LUB WIEPRZOWINA
PRZYSMAK SZEFOWEJ, czyli GRILLOWANY FILET Z KURCZAKA PRZYPRAWIONY GRANATEM, BERBERYSEM ORAZ GRUZIŃSKIMI PRZYPRAWAMI
CHINKALI, czyli PIEROGI Z BARANINĄ LUB WIEPRZOWINĄ
ADZAPSANDALI, czyli DUSZONE WARZYWA - POMIDORY, BAKŁAŻAN, PAPRYKA, ZIEMNIAKI Z ZIOŁAMI I PRZYPRAWAMI
CZACHOBILI, czyli KURCZAK DUSZONY Z WARZYWAMI (Z RYŻEM)
KAURMA, czyli SZYNKA WIEPRZOWA DUSZONA W POMIDORACH Z ZIEMNIAKAMI LUB RYŻEM
ODŻACHURI, czyli ŻEBERKA LUB KARKÓWKA NA OSTRO Z WARZYWAMI (PODAWANE Z RYŻEM)
CIŻI-PIŻI, czyli KARKÓWKA GRILLOWANA Z SEREM, CEBULĄ, ŚMIETANĄ I GRUZIŃSKIMI PRZYPRAWAMI

Poza tym codziennie do karty MENU dochodzi kilka potraw serwowanych tylko tego dnia.
np. w poniedziałki: CZANACHI (WIEPRZOWINA LUB BARANINA Z WARZYWAMI, BAKŁAŻANY, PAPRYKA, POMIDORY, ZIEMNIAKI, CZERWONA FASOLA)

A w czwartki: APCHAZURA (MIĘSO MIELONE GRILLOWANE, PRZYPRAWIONE GRANATAMI i BERBERYSEM ORAZ GRUZIŃSKIMI ZIOŁAMI I PRZYPRAWAMI)

TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER [MENU]

Tbilisi serwuje także cztery rodzaje deserów. Co ze słodkich potraw znajdziemy w MENU TBILISI?
SIGARETI (CYGARETKI CZYLI MIELONE WŁOSKIE ORZECHY Z MIODEM, ZAWIJANE W KRUCHYM CIEŚCIE)
CIASTO ORZECHOWE, CIASTO CZEKOLADOWE, TRUSKAWKI W CZEKOLADZIE

BESTWINKA POLSKIE RANCZO KUCHENNE REWOLUCJE GESSLER

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany