RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
W nowym MENU króluje kuchnia gruzińska. Serwowane są m.in. bakłażan faszerowany baraniną podany z pomidorami, czosnkiem i ziołami gruzińskimi za 35 z, gołąbki z baraniną zawinięte w liście winogron za 28 zł, gruzińskie pierogi z mięsem i rosołem za 22 zł, czy ciasto dnia za 10 zł, np. miodowo-orzechowe.
MOKOTÓW TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE
Do sporej ilości potraw dodawane są orzechy, zatem osoby, które są na diecie, powinny wybierać ostrożnie.
RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
Założycielką restauracji TBILISI na warszawskim MOKOTOWIE jest pani Zina, która -jak twierdzą nie tylko jej córki- potrafiła gotować, miała smak i umiejętności. Dzięki temu TBILISI było bardzo popularnym lokalem. Przychodzili tu miłośnicy kuchni gruzińskiej, ich znajomi i wielu innych.
RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
Po śmierci pani Ziny w TBILISI zaczęły rządzić jej córki. Panie nie mogły się zgodzić odnośnie porządku w restauracji TBILISI - kto ma gotować? co ma gotować? i kto ma rządzić? Klienci narzekali na nienormowany czasy otwarcia lokalu, obsługę i czas oczekiwania na potrawy.
RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
Podczas rewolucji Magda Gessler przetestowała umiejętności kulinarne trzech sióstr i wymyśliła! Nie obyło się bez nerwów i latających garnków. Na szczęście opłacało się. Magda Gessler postanowiła, że nazwa TBILISI pozostanie, a najwięcej dań wprowadzi do MENU lokalu rzy ul. Puławskiej na Mokotowie.
RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
- Smażone plasterki bakłażanu z włoskimi orzechami lub czosnkiem i pietruszką
- Pieczarki nadziewane pastą z włoskich orzechów
- Grillowana papryka nadziewana pastą z włoskich orzechów
- Szpinak lub fasola szparagowa lub por przyprawione orzechami włoskimi i ziołami gruzińskim
- KUCZMACZI, czyli Podroby w orzechach
RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
- ADZAPSANDALI, czyli DUSZONE WARZYWA - POMIDORY, BAKŁAŻAN, PAPRYKA, ZIEMNIAKI Z ZIOŁAMI I PRZYPRAWAMI
- CZACHOBILI, czyli KURCZAK DUSZONY Z WARZYWAMI (Z RYŻEM)
- KAURMA, czyli SZYNKA WIEPRZOWA DUSZONA W POMIDORACH Z ZIEMNIAKAMI LUB RYŻEM
- ODŻACHURI, czyli ŻEBERKA LUB KARKÓWKA NA OSTRO Z WARZYWAMI (PODAWANE Z RYŻEM)
- CIŻI-PIŻI, czyli KARKÓWKA GRILLOWANA Z SEREM, CEBULĄ, ŚMIETANĄ I GRUZIŃSKIMI PRZYPRAWAMI
RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
W restauracji TBILISI na MOKOTOWIE w WARSZAWIE po wizycie MAGDY GESSLER i ekipy KUCHENNYCH REWOLUCJI sporo się zmieniło. Dotąd serwowana kuchnia gruzińska w końcu nabrała smaku, a właścicielki podają ją z uśmiechem na ustach. Jak prezentuje się MENU restauracji TBILISI przy ul. Puławskiej w WARSZAWIE?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- 19-letnia Emilia Dankwa odsłania brzuch i wygina śmiało ciało w cekinach i szpilkach
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc
- Marcin Miller chudnie w zastraszającym tempie. Lider Boysów to teraz niezłe ciacho!
- Rutkowski grozi, że nagra piosenkę z Wiśniewskim! Będzie nowe Ich Troje?!