RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

(ls)
RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA -tu trafiła MAGDA GESSLER polskapresse
W restauracji TBILISI na MOKOTOWIE w WARSZAWIE po wizycie MAGDY GESSLER i ekipy KUCHENNYCH REWOLUCJI sporo się zmieniło. Dotąd serwowana kuchnia gruzińska w końcu nabrała smaku, a właścicielki podają ją z uśmiechem na ustach. Jak prezentuje się MENU restauracji TBILISI przy ul. Puławskiej w WARSZAWIE?

RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

W nowym MENU króluje kuchnia gruzińska. Serwowane są m.in. bakłażan faszerowany baraniną podany z pomidorami, czosnkiem i ziołami gruzińskimi za 35 z, gołąbki z baraniną zawinięte w liście winogron za 28 zł, gruzińskie pierogi z mięsem i rosołem za 22 zł, czy ciasto dnia za 10 zł, np. miodowo-orzechowe.

MOKOTÓW TBILISI WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE

Do sporej ilości potraw dodawane są orzechy, zatem osoby, które są na diecie, powinny wybierać ostrożnie.

RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

Założycielką restauracji TBILISI na warszawskim MOKOTOWIE jest pani Zina, która -jak twierdzą nie tylko jej córki- potrafiła gotować, miała smak i umiejętności. Dzięki temu TBILISI było bardzo popularnym lokalem. Przychodzili tu miłośnicy kuchni gruzińskiej, ich znajomi i wielu innych.

RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

Po śmierci pani Ziny w TBILISI zaczęły rządzić jej córki. Panie nie mogły się zgodzić odnośnie porządku w restauracji TBILISI - kto ma gotować? co ma gotować? i kto ma rządzić? Klienci narzekali na nienormowany czasy otwarcia lokalu, obsługę i czas oczekiwania na potrawy.

RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

Podczas rewolucji Magda Gessler przetestowała umiejętności kulinarne trzech sióstr i wymyśliła! Nie obyło się bez nerwów i latających garnków. Na szczęście opłacało się. Magda Gessler postanowiła, że nazwa TBILISI pozostanie, a najwięcej dań wprowadzi do MENU lokalu rzy ul. Puławskiej na Mokotowie.

RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

  • Smażone plasterki bakłażanu z włoskimi orzechami lub czosnkiem i pietruszką
  • Pieczarki nadziewane pastą z włoskich orzechów
  • Grillowana papryka nadziewana pastą z włoskich orzechów
  • Szpinak lub fasola szparagowa lub por przyprawione orzechami włoskimi i ziołami gruzińskim
  • KUCZMACZI, czyli Podroby w orzechach

RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

  • ADZAPSANDALI, czyli DUSZONE WARZYWA - POMIDORY, BAKŁAŻAN, PAPRYKA, ZIEMNIAKI Z ZIOŁAMI I PRZYPRAWAMI
  • CZACHOBILI, czyli KURCZAK DUSZONY Z WARZYWAMI (Z RYŻEM)
  • KAURMA, czyli SZYNKA WIEPRZOWA DUSZONA W POMIDORACH Z ZIEMNIAKAMI LUB RYŻEM
  • ODŻACHURI, czyli ŻEBERKA LUB KARKÓWKA NA OSTRO Z WARZYWAMI (PODAWANE Z RYŻEM)
  • CIŻI-PIŻI, czyli KARKÓWKA GRILLOWANA Z SEREM, CEBULĄ, ŚMIETANĄ I GRUZIŃSKIMI PRZYPRAWAMI

RESTAURACJA TBILISI MOKOTÓW WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

W restauracji TBILISI na MOKOTOWIE w WARSZAWIE po wizycie MAGDY GESSLER i ekipy KUCHENNYCH REWOLUCJI sporo się zmieniło. Dotąd serwowana kuchnia gruzińska w końcu nabrała smaku, a właścicielki podają ją z uśmiechem na ustach. Jak prezentuje się MENU restauracji TBILISI przy ul. Puławskiej w WARSZAWIE?

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 2

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

F
Fijoł

rozpruta baba znakiem kuchni w Polsce. Brawo!!!!

K
Kajetanka

Byłam u Magdy i nie powaliło mnie to na nogi. Ogólnie bardziej mi sie podoba w restauracji pod gigantami

Dodaj ogłoszenie