![Stosować zasady bezpieczeństwa żywności-restrykcyjnie i z...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/49/5d/5e87359de3807_o_large.jpg)
Tak handlarze na rynkach zabezpieczają się przed wirusem! Zobacz ZDJĘCIA
Stosować zasady bezpieczeństwa żywności-restrykcyjnie i z pełną świadomością.
Ograniczyć bliski kontakt z każdą osobą, która ma objawy chorobowe ze strony układu oddechowego.
Zachować bezpieczną odległość klient-klient, klient-sprzedawca, sprzedawca-sprzedawca (min. 2 metry).
W miarę możliwości korzystać głównie z płatności bezgotówkowych.
Przy stanowisku ustawić pojemnik z płynem dezynfekującym tak aby był dostępny również dla kupującego.
Obsługując stanowisko handlowe sprzedawca musi mieć maseczkę ochronną na twarz oraz rękawice ochronne.
Działalność handlową może prowadzić tylko i wyłącznie na stanowisku wyznaczonym mi przez administratora targowiska.
Dodatkowo premier ogłosił dziś nowe obostrzenia, z których wynika, że przy jednym stoisku mogą stać maksymalnie 3 osoby.
Wszyscy handlujący muszą podpisać specjalne oświadczenia.